Hjem

Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Hovedinnhold

Tre studenter med paraplyer utenfor Realfagbygget i høstvær

Fakultet for naturvitenskap og teknologi (NT-fak) er et av syv fakultet ved Universitetet i Bergen. Fakultetet består av syv institutter som sammen utgjør grunnstammen av forskning og utdanning innen matematikk, kjemi, fysikk, datavitenskap, samt geologiske- og biologiske fag. NT-fak. er også vertskap for UiB satsingsområder innen marin forskning og klima og energiomstilling. 

Studietilbud | Studiehverdag | Forskning | Dekanens blogg | Nygårdshøyden sør

Nyhet
Den atmosfæriske elven som treffer Norge på torsdag, inneholder vann som kommer langt sørfra. Kartet viser transport av vanndamp i atmosfæren, med sterk transport i mørkeblått og fiolett.

Ekstremværet «Jakob»: Som om Amazonas stormer inn døren

En elv kommer fossende gjennom atmosfæren og spyler Vestlandet når ekstremværet «Jakob» herjer i dag. Meteorolog og forsker Clemens Spensberger fra Geofysisk institutt og Bjerknessenteret forklarer hva som foregår.

Nyhet
Vigdis Vandvik med Naturpanelets rapport fra 2019.

Åtte oppfordringer for Norges deltakelse ved naturtoppmøtet COP16

Inn mot FNs naturtoppmøte som nå pågår i Colombia har UiB-professorene Vigdis Vandvik og Inger Elisabeth Måren kommet med åtte oppfordringer til regjeringen. De fremhever viktigheten av å følge opp naturavtalen fra 2022 og oppfordrer til samarbeid med forskere.

REALFAG REDDER VERDEN
Førstelektor Oleksandr Kholosha ved Institutt for informatikk ved UiB sitter i en sofa med laptop på fanget. Spaltens faste logoer er i bildet.

Redder verden i kampen mot cybertrusler

Oktober er nasjonal datasikkerhetsmåned. Møt førstelektor Oleksandr Kholosha ved Institutt for informatikk som arbeider med å beskytte oss mot digitale trusler.

Nyhet
Illustrasjon av hvordan NASAs forskningsfly ER-2 flyr over tordenstormene.

Nytt gammastrålingsfenomen oppdaget med NASAs forskningsfly

Forskere ved Universitetet i Bergen har oppdaget et hittil ukjent fenomen med gammastråling i tordenstormer. Funnene, publisert i Nature i dag, viser at gammastråling fra tordenskyer er mer kompleks og dynamisk enn tidligere antatt.

Nyhet
Fra venstre: Professor Bengt Erik Haug, dekan Gunn Mangerud, instituttleder Magne Olav Sydnes og professor Knut Børve.

Milliondryss til infrastruktur

Kjemisk institutt får forskningsrådsfinansiering til ny nasjonal forskningsinfrastruktur for robotisering innen kjemisk eksperimentering.