Hjem
Det medisinske fakultet
Musikkvideo

«Krise for fastleger, distrikt og sykehjem»

Avgangsstudentene i medisin tar et oppgjør med helsevesenets utfordringer i ny musikkvideo. Ved hjelp av humor tar videoen "Spør meg" opp flere av utfordringene både fremtidens leger og samfunnet generelt står ovenfor, alt til melodien av Gabrielles «Ring meg».

Medisin UiB 18A - Spør meg

I musikkvideoen "Spør meg" tar avgangsstudentene i medisin et oppgjør med helsesektoren de er på vei inn i.
Produsent:
Kull 18A

Hovedinnhold

Musikkvideoen tar et direkte oppgjør med nåværende politikk og praksis, med appell om forbedring i ord som «Kom nå igjen og gi oss bedre vilkår, gi oss bedre vilkår». Studentene etterlyser et sterkere støtteapparat og bedre ressurser som kan lette overgangen til arbeidslivet og minske de utfordringene de vil stå overfor tidlig i sin karriere.

Uutholdelige arbeidsforhold

Arbeidsvilkårene for leger har vært mye omdiskutert de siste månedene, noe medisinstudentene selvsagt har fått med seg. I videoen synger de om gratis overtidsjobbing, og verken tid til å sove eller å gå på do – høyt realistiske scenarioer av hva som venter dem. Med ordene "Vi går på veggen hvis ingen snart tar og hjelper oss, redder oss, støtter oss", sender studentene et klart signal om behovet for økt støtte og bedre arbeidsvilkår for helsepersonell.

Gi oss jobb!

Dårlige arbeidsvilkår stopper likevel ikke studentene, og det er hard konkurranse om å i det hele tatt få en nybegynner-stilling som lege (LIS1-stilling). Med teksten «LIS1 – alle burde få, ta frem budsjettet og fiks – gjør det!» sier de tydelig ifra om hva de ønsker. Studentene viser også til hvordan det offentlige helsevesenet presser leger inn i det private arbeidsmarkedet når de synger «Vi er én vakt fra å gjøre DropIn til vårt hjem».

Stengte sykehus og utfordringer i distriktene

Studentene tar også opp utfordringene til dem som bor i distriktene. Teksten "Slapp av, ditt sykehus legges ned, men turnuslegen redder ditt sted", omhandler et ømt tema om nedleggelse av lokalsykehus og den pågående sentraliseringen av helsetjenester. Studentene viser til utfordringer som venter både leger og pasienter i Distrikts-Norge.

Vi håper kull 18A tar dette engasjementet med seg inn i legeyrket som venter dem - og vi håper på en helsesektor som kan være bra for både pasienter og helsepresonell i fremtiden!