Hjem
Rektoratet
Digitalisering

Nasjonal konferanse: Digitalisering i høyere utdanning 2024

Nasjonal konferanse for digitalisering i høyere utdanning 2024 arrangeres torsdag 7. november i Universitetsaulaen i Bergen. Følg med for informasjon om program og påmelding.

Blå bakgrunn og hvit tekst som leser: Nasjonal konferanse for digitalisering i høyere utdanning.
Digitaliseringskonferansen for høyere utdanning 2024 arrangeres av Universitetet i Bergen i samarbeid med Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse og Sikt.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Bruken av digitale verktøy skjøt voldsom fart under pandemien og gjorde nye sprang da generativ kunstig intelligens for et par år siden ble allment tilgjengelig, blant annet gjennom verktøy som ChatGPT.  Et komplekst landskap av digitale tjenester innført til ulike tidspunkt og i ulik kontekst, stadig større behov for bruk av data på tvers av tjenestene, overgang til sky og et stadig økende fokus på IKT-sikkerhet, gjør at det er lett å føle at vi halser etter en utvikling som stadig øker forspranget.  

Med andre ord; vi ser vi ikke skogen for bare trær.  

På Konferanse for digitalisering i høyere utdanning 2024 stopper vi opp, heiser oss opp, og forsøker å skaffe oss et nytt overblikk – både over fortiden og fremtiden. Hvordan ser digitaliseringen av og i Norge, i et historisk perspektiv? Hvordan påvirker det hvordan vi tenker om og driver utdanning i dag? Og ikke minst; Hvordan kan dette informere valg vi skal ta fremover?  

Velkommen til Konferanse for høyere utdanning 7. november 2024 i Bergen.   

Programmet lanseres og påmeldinger åpner i august. 

 

Praktisk

Konferansen vil finne sted i Universitetsaulaen, i sørfløyen av Universitetsmuseet i Bergen. Adresse: Muséplassen 3. 

Vi arrangerer også en mottakelse kvelden før konferansen, onsdag 6. november. Denne mottakelsen finner sted i Nygårdsgaten 5, Læringsarenaen.

 

Du kan se et et opptak fra konferansen i 2023 ved å følge denne lenken.

 

Vel møtt i Bergen i november 2024!

Tidligere konferanser: