Disse møter du på Intelligente Bergen 2024
Se hvem som vil dele kunnskapen sin med deg på Intelligente Bergen 2024.
Hovedinnhold
Liv Dingsør
Liv er administrerende direktør i Digital Norway, en non-profit som jobber med å få fart på digitaliseringen av norsk næringsliv, med et spesielt søkelys på SMB-bedrifter. Dingsør har bakgrunn fra lederstillinger i DNB og Aker ASA, i tillegg til dette har hun ledet flere selskaper gjennom store endringer. Liv er styremedlem i Innovasjon Norge og styreleder i Inventas. Hun har de siste årene deltatt i en rekke offentlige råd og utvalg knyttet til digitalisering og dataøkonomien. Liv brenner for å forløse kraften i data og teknologi for bredden av næringslivet
Morten Irgens
Morten er prodekan for Innovation and Impact ved Copenhagen Business School, strategisk rådgiver for Kristiania, ekspertrådgiver for kunstig intelligens for Nordisk råd, nestleder og medstifter av CAIRNE (Confederation of Laboratories of Artificial Intelligence Research in Europe), medstifter og styremedlem av Adra (The Artificial Intelligence, Data and Robotics Association), og arbeider i Danish Tech Startup med styrke ukrianske teknologibedrifter. Han sitter i Abelias digitale rådgivningsråd, i styringsgruppen for Nationalt Forsvarsteknologisk Center i Danmark og Innovationspolitisk Udvalg i Danske Universiteter. Morten har hatt flere lederstillinger ved universiteter og høyskoler, blant annet tre ganger som vise- eller prorektor og to ganger som fakultetsdekan. I disse rollene har han vært ansvarlig for å etablere eller kjøpe opp flere forskningslaboratorier, forskningssentre og forskningsinstitusjoner. Han har en doktorgrad i informatikk innen kunstig intelligens. Han har etablert et AI-basert programvareselskap i Canada, en AI-forening i Norge og to AI-foreninger i Europa.
Ramtin Matin
Med sin solide forståelse av teknologi og strategi er Ramtin en internasjonal key-note speaker og ekspert på temaer knyttet til kunstig intelligens, fremvoksende teknologi, konkurransestrategier og innovasjon innen finansbransjen. Han er for tiden Direktør for Innovasjon i SpareBank 1 Sør-Norge, og har erfaring fra både management consulting (PwC) og teknologi (SAS Institute). Han er også styremedlem i Huddlestock Technologies med fokus på demokratisering av formuesforvaltning, NCE Finance Innovation klyngen med hjemsted i Bergen og styreleder i Kakadu, som tilbyr en plattform for digital inkludering for store infrastrukturleverandører i Norge. Han har en Executive Master fra Copenhagen Business School.
Sondre Solibakke Mo
Sondre har ein bachelor i Cybersikkerheit og infrastruktur fra NTNU og jobbar som Risiko og Sårbarhets rådgivar i Vestland Fylkeskommune. Han har eit hjerte for personvern og informasjonsikkerheit i verktøya som skal gi gevinst til fylkeskommunen.
Ramin Hasibi
Ramin tok sin doktorgrad ved UiB i 2024, med spesialisering i maskinlæring og kunstig intelligens, og fokus på anvendelser innen logistikk, medisin, osv. Etter å ha fullført doktorgraden begynte han å jobbe som AI-konsulent og Head of AI hos Noria, med hovedfokus på store språkmodeller (LLMs) og generativ AI.
Christian Sloper
Christian avla sin doktorgrad ved Institutt for Informatikk i 2006. Siden den gang har han kranglet med data, hyrdet data, analysert data, lagret data og vist frem data for bedrifter i forskjellige bransjer i næringslivet. Særlig i bank og finans, men også industri og kraftnæringen. I dag er han partner og seniorkonsulent i konsulentfirmaet Sonat AS og de siste årene har han konsultert for Eviny Termo (tidligere BKK Fjernvarme). Hos Termo har han ledet en rekke prosjekter som benytter maskinlæring for å optimalisere drift av fjernvarmen i Bergen.
Stefan Sobolowski
Forskningen og formidlingsaktivitetene til Stefan følger tre sammenvevde og utfyllende spor. Det ene handler om å forbedre forståelsen av storskala sirkulasjon for å løse utfordringer knyttet til prediksjon, ekstreme vær- og klimafenomener og klimasystemets respons på naturlige og menneskeskapte påvirkninger. Det andre sporet tar for seg regionale og lokale skalaer og en bedre forståelse av de fysiske drivkreftene bak klimapåvirkningene, særlig ekstreme hendelser, på de stedene der de merkes mest. Det tredje sporet har som mål å omsette grunnleggende og anvendt forskning til nyttig klimainformasjon og -tjenester, med særlig fokus på klimatilpasning i sårbare områder og en rettferdig overgang til en lavkarbonframtid. Som prosjektleder for Horizon Europe-prosjektet Impetus4Change fører Stefan tilsyn med utviklingen av den første samlingen av KI-maskinlæringsbaserte klimaemulatorer, en nyvinning som vil revolusjonere leveransen av pålitelige klimaprognoser til samfunnet.
Frode Vikebø
Frode er forskningssjef på Havforskningsinstituttet. Hans faglige hovedinteresser er: i) generelle havsirkulasjonsmodeller og simulering av fortidens, nåtidens og fremtidens klima; ii) individbaserte modeller for vekst, overlevelse og spredning av tidlige livsstadier hos fisk, og koblingen til regionale havmodeller; iii) fysiske prosesser som påvirker kystsirkulasjon og transport på tvers av sokkelen.
Aleksander Heltne
Aleksander er utdannet psykolog fra UiB og har avlagt sin ph.d. ved Institutt for Klinisk Medisin, UiO. Han har tidligere erfaring med forskning på utredning av personlighetsforstyrrelser, utvikling av kliniske utredningsinstrumenter og psykometri. Han jobber i dag som post. Doc. ved Forhelse – Forskningssenter for Digitale Helsetjenester.
Gunn Elise Sætre
Gunn Elise er psykologspesialist og har jobbet ved Bjørgvin DPS i Helse Bergen siden 2008. Hun har erfaring med behandling av psykiske lidelser hos voksne, og har de siste 10 årene jobbet med veiledet internettbehandling for angst og depresjon. Hun er i dag leder for seksjon eBehandling i Helse Bergen.
Rodica Mihai
Rodica er seniorforsker i forskningsgruppen for energimodellering og automatisering ved NORCE Energi&Teknologi. Hun har en doktorgrad fra UiB og leder for tiden boreautomatisering og autonomi i SFI DigiWells. Rodica har også en bistilling som førsteamanuensis ved UiB, Institutt for informatikk.
Inge Jonassen
Inge er professor i bioinformatikk og instituttleder ved Institutt for informatikk ved UiB. Hans forskning er innenfor oppdaging av mønster og sammenhenger i molekylærbiologiske data hvor han har bidratt med en rekke metoder og verktøy. Han har vært involvert i samarbeidsprosjekt innen blant annet kreftforskning, nevro-degenerative sykdommer, genom-kartlegging og mikrobiell økologi. Inge var sentral i oppbyggingen av senteret Computational Biology Unit ved UiB og forskningsinfrastrukturen ELIXIR hvor han ledet den norske noden frem til 2022. Han har hatt roller i flere store senter-satsinger inkludert Digitalt Liv Norge, Sea Lice Research Center, Center for Cancer Biomarkers og Neuro-SysMed.
Andreas L Opdahl
Andreas er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved UiB, der han leder forskergruppen for intelligente informasjonssystemer (I2S). Andreas har lang erfaring med modelling og analyse av IT-systemer. De siste årene har forskningen hans dreiet seg om kunnskapsrepresentasjon og relaterte KI-teknikker som kunnskapsgrafer og ontologier, gjerne med anvendelser i mediesektoren.
Lasse Lambrechts
Lasse er datajournalist i Bergens Tidende. Han har bakgrunn fra teknologiens verden, men ble interessert i journalistikk da han begynte i BT. Han mener at viktige spørsmål å stille seg uansett bransje er: Hva forteller dataene oss? Hvordan kan vi få flere til å lytte til dataene i stedet for sin egen magefølelse? Hvordan kan både fag og forretningsdrift drives av data i en organisasjon?
Asbjørn Leirvåg
Asbjørn har over 30 års erfaring som journalist. Han startet som frilanser for radio og avis på videregående, var innom nettsatsingen til A-pressen/BA og jobbet så i 18 år som utenriks- og innenriksreporter i TV 2. Nå jobber han som reportasjeleder på Senter for undersøkende journalistikk, og bidrar til å starte opp og gjennomføre korte og lange - store og små - graveprosjekt.
Bram Timmermanns
Bram er professor i innovasjon og entreprenørskap ved Norges Handelshøyskole (NHH) og forskningsleder for DIG – Digital Innovation for sustainable Growth. DIG er et forskningssenter som samler akademia, næringslivet og offentlig sektor for å finne løsninger på hvordan vi kan skape og utnytte bærekraftige verdier fra digital innovasjon, inkludert kunstig intelligens. Med en Ph.d. i innovasjonsøkonomi fra Aalborg Universitet, forsker Bram på temaer som innovasjon, entreprenørskap, menneskelig kapital, vekst og strategisk innovasjonssamarbeid. Han er også en engasjert formidler til akademia, næringsliv og offentlig sektor.
Joar Hove
Joar er Direktør i KPMG, hvor han leder Technology Consulting Bergen. Han har lang og bred erfaring med ERP fra både leverandørsiden og kundesiden, hvilket har gitt ham en dyp forståelse for hvordan teknologi og forretning kan samarbeide effektivt. Joar har en lidenskap for å forstå og løse klientenes utfordringer med innovative teknologiløsninger, og han leder med et fokus på samarbeid, åpenhet og kontinuerlig læring. Han er svært engasjert i å utforske nye ideer, alltid med mål om å fremme vekst og effektivitet i organisasjonene han arbeider med.
Sverre Simen Hov
Sverre er leder for Bergen Næringsråds møtearena, administrasjonskontakt for ekspertgruppe Helse og hovedkontakt opp mot hovedsamarbeidspartnerne. Han har lang erfaring fra kommunikasjon, ledelse, IT, samfunnskontakt, event- og innholdsproduksjon, aviser og radiostasjoner. Hans utdanning omfatter en Bachelor of Communication (Journalism) og en Master of IT fra Australia, samt en Master of Business Administration (MBA) fra Tyskland.
Nina Holmefjord
Nina er seniorrådgiver i digital innføring og personvern ved Nav fylkeskontor Vestland. Hun er utdannet jurist og cand. philol, og har i tillegg en videreutdanning i digital økonomi og ledelse. Nina er med på å lede og støtte digital omstilling i forbindelse med nye digitale leveranser i NAV. Hun legger til rette for implementering av nye systemer og støtter Vestlands regioner i omstillings- og utviklingsarbeid. Nina gir råd innen personvern og deltar i personvernvurderinger, og deltar i nasjonalt innføringsnettverk og personvernnettverk gjennom Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Daniel Røtne
Daniel er produktleder med 14 års erfaring fra teknologi-selskaper i Bergen. Lanserte første KI-produkt i NextGenTel sammen med Domos – optimalisering av WiFi med hjelp av KI. Jobber nå med systemstøtte til ECIT innenfor regnskap. Utdannet samfunnsviter fra UiB. Deltok på «Teknologi for forretningsutviklere».
Magnus Svendsen-Nerheim
Magnus er seniorrådgiver ved UiB læringslab og jobber blant annet md porteføljestyring, produktstyring og digitalisering. Han har ledet DIGI-prosjektet, som er UiBs satsning på økt digital forståelse, kunnskap og kompetanse for alle UiBs studenter, ansatte og som etter- og videreutdanning.
Sebastian Kaland
Sebastian er rådgiver i Innovasjon Norge Vestland og har en master fra NTNUs Entreprenørskole. Som rådgiver er Sebastian har han en finger på pulsen av norsk næringslivsutvikling. Tidligere har han erfaring fra energisektoren gjennom ett år som forretningsutvikler i Eviny, hvor han arbeidet med å analysere nye forretningskonsepter. I Trondheim har han vært med å videreutvikle miljøet for studentinnovasjon som leder for Solan Linjeforening og ønsker å skape et lignende miljø også i Bergen.
Kristian Engebakken Nielsen
Kristian er ansatt i HVL Skape, Høgskulen på Vestlandets studenttilbud for innovasjon. Vi bidrar blant annet med finansiering og veiledning til studenter som ønsker å starte egen bedrift. Bakgrunn fra finans, oppdrettsbransjen (Mowi ASA) og jobbet med logistikk i forsvaret. Tar nå en master i Innovasjon og ledelse på HVL. 27 år.
Runar Fosse
Runar studerer informatikk og maskinlæring på UiB. Han har vært gruppeleder i flere maskinlæringsfag og skriver nå en masteroppgave innenfor dyp læring.
Aurora Bjørnerud
Aurora studerer tredje året på kunstig intelligens bachelor med fordypning i informatikk. Hun tok maskinlæring og dyplæring siste året, og planlegger å ta master i maskinlæring fra neste høst.
Monika Mæland
Monica er administrerende direktør i Bergen Næringsråd. Hun var byrådsleder i Bergen fra 2003 til 2013. Fra 2013 til 2021 var hun næringsminister, kommunal- og moderniseringsminister og justis- og beredskapsminister i Erna Solbergs to regjeringsperioder. Monica er utdannet jurist fra UiB, og kom fra stillingen som partner i Schjødt til Bergen Næringsråd.