Hjem
Fagområde for allmennmedisin
Prosjekt

Food4HealthyLife: Sunt kosthold for et lengre liv

Prosjektet Food4HealthyLife utvikler digitale verktøy som skal gi informasjon om hvordan matvalgene vi tar er forbundet med helse. Hvis du ønsker å bruke kostholdet for å bedre helsen, kan dette være nyttig å ha med når du gjør ulike matvalg i hverdagen.

Neste
Illustrasjonbilde av noen som spiser sunt mat.
Foto/ill.:
Colourbox
1/2
Tilbake

Hovedinnhold

Verktøyet bruker de mest omfattende og oppdaterte bevisene fra metaanalyser om inntak av matvaregrupper, sykdomsspesifikke sykeligheter og total dødelighet, sammen med bakgrunnsdata om dødelighet og sykelighetsrisiko.

Å forstå den potensielle innvirkningen på forventet levealder av vedvarende endringer i inntak av spesifikke matvaregrupper fra gjeldende typiske mønstre til mer optimale kostholdsmønstre kan veilede beslutningstaking av enkeltpersoner, klinikere og beslutningstakere når de arbeider mot bærekraftsmålene.

Det vi spiser er avgjørende for hverdagsglede - og er samtidig byggesteiner for kroppen og kroppslige funksjoner. Matvalg har også mye å si for våre leveutsikter og for risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer, diabetes, og kreftsykdommer.  

Prosjektmedlemmer, eksterne 
Portrettbilde av forskeren Anindita Onni fra Helse Bergen

Anindita Tasnim Onni

Researcher, Helse Bergen HF, anindita.tasnim.onni@helse-bergen.no
Bilde av forskeren Lise Margrete Thomassen

Lise Margrete Thomassen

Researcher, Helse Bergen HF, lise.margrete.thomassen@helse-bergen.no