Hjem
Senter for dyphavsforskning
Streamed ROV dive

Det dype arktiske havet

Bli med på en direktesending av et ROV dykk ved Loki's castle hydrotermale felt i Arktis, 2300 meter under havoverflaten.

pic
Foto/ill.:
Center for Deep Sea Research, University of Bergen

Hovedinnhold

Hydrotermiske skorsteiner i dyphavet er ekstreme habitater der varmt, mineralrikt vann strømmer opp fra sprekker i jordskorpen og skaper unike økosystemer som fungerer uavhengig av sollys. I løpet av direktesendingen vil vi utforske dyrene og mikroorganismene som lever i disse områdene og samle inn prøver.

Denne direktesendingen har som mål å gi deg muligheten til å oppleve et dyphavsdykk direkte fra det undervannsfartøyet (ROV), med kommentarer fra forskerne om bord på forskningsskipet G.O. SARS. Arrangementet organiseres av RIALHE-prosjektet (Remote Intelligent Access to Labs in Higher Education), i samarbeid med Senter for dyphavsforskning ved Universitetet i Bergen, og retter seg mot studenter, lærere og forskere, i tillegg til allmennheten. 

Strømmingen starter enten 3. eller 4. juli, avhengig av værforhold. Du kan registrere deg for direktesendingen og motta oppdateringer for dykkestart: https://uib.zoom.us/webinar/register/WN_7kytJuhwQPGJnYONZC0TzQ