Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

UiB bidrar i ny Netflix-dokumentar

Universitetet i Bergen bidrar med forskning til den nye Netflix-serien «Our Oceans». Storsatsningen har premiere i 2024.

Next
UiB-rektor Margareth Hagen og TV-produsent James Honeyborne foran bilde av UiBs undervansrobot Ægir
UiB-rektor Margareth Hagen og tv-produsent James Honeyborne kunne 2. november annonsere samarbeidet om den nye Netflix-serien «Our Oceans» i et arrangement i Tårnsalen på Universitetsmuseet. Se flere bilder fra arrangementet ved å bla til høyre eller venstre.
Photo:
Ole Marius Kvamme, UiB
1/4
UiB-rektor Margareth Hagen og tv-produsent James Honeyborne kunne 2. november annonsere samarbeidet om den nye Netflix-serien «Our Oceans» i et arrangement i Tårnsalen på Universitetsmuseet. Se flere bilder fra arrangementet ved å bla til høyre eller vens
James Honeyborne ble intervjuet av postdok Natalya Gallo (BIO) på scenen. Se flere bilder fra arrangementet ved å bla til høyre eller venstre.
Photo:
Ole M. Kvamme, UiB
2/4
- I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel.
- I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel. Se flere bilder fra arrangementet ved å bla til høyre eller venstre.
Photo:
Ole M. Kvamme, UiB
3/4
Flere unge forskere formidlet inspirerende om sine prosjekter. Blant disse var Josephine Salice, stipendiat på Birkelandsenteret for romforskning, som nylig vant Forsker Grand Prix i Bergen for et foredrag om forskning på blant annet nordlys.
Flere unge forskere formidlet inspirerende om sine prosjekter. Blant disse var Josephine Salice, stipendiat på Birkelandsenteret for romforskning, som nylig vant Forsker Grand Prix i Bergen for forskningsformidling om blant annet nordlys. Se flere bilder fra arrangementet ved å bla til høyre eller venstre.
Photo:
Ole M. Kvamme, UiB
4/4
Previous

Main content

Samarbeidet innebærer at Universitetet i Bergen bidrar med kunnskap om havet og arktiske økosystemet til episoden som omhandler Polhavet i den nye Netflix-serien «Our Oceans». Serien har fem episoder totalt og har global premiere på Netflix i 2024.

Rektor Margareth Hagen forteller at UiB er stolte over samarbeidet med en av verdens største plattformer for film- og tv-innhold.

– Det er en bragd at Universitetet i Bergen nå skal være rådgiver for et av de beste naturdokumentarteamene i verden. Dette gir våre forskere en unik mulighet til å nå ut i stuene til millioner av mennesker rundt om i verden med historier om de skjøre og fascinerende økosystemene i Arktis, sier Margareth Hagen.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å være med på å utvikle nye historier om havet sammen med Wild Space Productions. I dette samarbeidet bruker vi det beste av forskningen vår, både fra våre marine nettverk i Bergen og vår utvidede vitenskapelige familie rundt Arktis, sier førsteamanuensis ved UiB, Dorothy J. Dankel.

Som en del av samarbeidet blir Wild Space Productions med Universitetet i Bergen om bord på havforskningsfartøyet «Kronprins Haakon» på Svalbard for å gjøre opptak til serien.

Netflix-serien "Our Oceans" er produsert av Emmy-prisvinnende TV-produsent James Honeyborne.

– Wild Space Productions samarbeider med ledende forskere og institusjoner for å presentere naturen bedre. Universitetet i Bergen er i frontlinjen i forskning på Polhavet, dets økosystemer og dets dyreliv. Vi er heldige som får hjelp fra universitetet til å videreformidle meningsfulle historier fra Polhavet. Håpet er at historiene kan hjelpe oss med å forstå og ta vare på dette fantastiske, men raskt skiftende miljøet på en bedre måte, sier Honeyborne.