Nettkurs fra Bergen Offshore Wind Centre
Hva er havvind, hvordan produseres den, og hvordan vil havvindutbygging påvirke miljø og samfunn? Bergen Offshore Wind Centre søker å svare på disse og flere spørsmål i et nytt, nettbasert selvstudium.
Main content
BOW er en tverrfaglig senter innen havvind ved UiB, som bringer sammen forskere fra så ulike fagfelt som geofysikk, geovitenskap, marinbiologi, fysikk, jus og informasjonsteknologi.
I samarbeid med Aker Solutions, Head Energy, NorSea Group og Eviny, og med midler fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HKdir), har BOW utviklet en helt nytt nettbasert kurs om havvind, Introduction course to offshore wind.
Kurset gir en grunnleggende innføring i havvind og forståelse for de tekniske, juridiske, miljø- og samfunnsmessige utfordringene og mulighetene ved havvindutbygging.
Kurset baserer seg på selvstudium og dekker et bredt felt med emner som for eksempel:
- Vindressurser og hvordan vindturbiner virker
- Hvordan vindparker påvirker livet i havet
- Det juridiske rammeverket for utbygging av havvind
Undervisningen foregår i sin helhet på engelsk.
Introduksjonskurs til havvind
40 personer fra næringsliv og offentlig forvaltning testet kurset, og her er noen av tilbakemeldingene:
- Jeg opplevde kurset som både lærerikt og spennende.
- Kurset er velstrukturert, lærerne kan stoffet godt, og de har klart å plukke ut viktige problemstillinger og forklarer dem på en god måte.
- Diskusjon og forumoppgaver er en veldig god løsning. Bruk mye av dem og oppfordre gjerne studerende til å kommentere på andres innslag.
- Godt jobbet. Jeg synes dere har tilpasset kurset til det digitale formatet på en utmerket måte. Lykke til videre!
Hvem kan ta Introduction course to offshore wind?
Tilbudet er gratis og rettet mot alle som ønsker en introduksjon mot havvindfeltet. Aktuelle målgrupper er ansatte i olje- og gassnæringen, leveerandørindustrien, politikere, journalister, ansatte i offentlig sektor og lærere. Det er ikke nødvendig med en teknisk bakgrunn for å følge kurset.
Det er ingen opptakskrav, emnet er 100 % nettbasert, og det er ingen digital klasseromsundervisning. Du kan følge kurset når det passer for deg.
Faglig refleksjon vil nesten utelukkende skje sammen med andre kursdeltakere, så vi oppfordrer alle til å være aktive i diskusjonsfora.
Meld deg på kurset her