Home
Centre for Interprofessional Workplace Learning

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

TVEPS høsten 2024

Kjære praksissted, takk for at dere tar imot TVEPS-studenter! Her er informasjon om TVEPS-praksis og aktuelle uker for høsten 2024.

Main content

Høsten 2024 skal rundt 450 studenter fra Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet ut i tverrfaglig praksis gjennom TVEPS. Takk for at dere tilrettelegger for TVEPS-praksis!

Her er en oversikt over aktuelle datoer for TVEPS høsten 2024. Fint om dere kommer med ønsker ut ifra periodene/ukene nedenfor. 

Hver linje representerer en TVEPS-gruppe, utredning + dialogmøte. Utredningsdag er en arbeidsdag, mens dialogmøtet er digitalt og varer 1-1,5 time (kom gjerne med ønske om tidspunkt for dialogmøte før/etter lunsj). 

1. periode september (uke 38-40) 

  • Utredning mandag/tirsdag/onsdag/torsdag uke 38 + dialogmøte samme dag uke 39
  • Utredning mandag/tirsdag/onsdag/torsdag uke 39 + dialogmøte samme dag uke 40 (obs! dialogmøter uke 40 må være sent på dag)

2. periode oktober (uke 43- dialogmøter uke 45) 

  • Utredning alle ukedager i uke 43 + dialogmøte samme dag uke 44
  • Utredning alle ukedager i uke 44 + dialogmøte samme dag uke 45

3. periode november (uke 45-47/48)

  • Utredning alle ukedager i uke 45 + dialogmøte samme dag uke 46
  • Utredning alle ukedager i uke 46 + dialogmøte samme dag uke 47
  • Ved behov setter vi opp grupper med utredning uke 47 + dialogmøte uke 48

Hva er TVEPS?

TVEPS-praksis er i regi av TVEPS – Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring. Vi trener helse- og sosialfagstudenter i tverrprofesjonelt samarbeid. Praksisen foregår i tverrfaglige grupper på arenaer som sykehjem og hjemmetjeneste, barnehage og skole, nav, botjenester til utviklingshemmede, kriminalomsorg, rusomsorg, frisklivs- og mestringssenter i primærhelsetjenesten, og innen rehabilitering og lærings- og mestringssenter i spesialisthelsetjenesten.

I TVEPS forenes studentene i grupper på 4 til 6 studenter, med ulik profesjon. TVEPS-gruppen får et oppdrag som de skal samarbeide om på tvers av fag; enten formidling gjennom et pedagogisk opplegg eller utredning av 2 pasienter/brukere.

Mer om våre praksisarenaer her: Praksis i TVEPS // Les også: Bakgrunn for obligatorisk TVEPS

Her finner dere: Samtykkeskjema pasient/pårørende, rekrutteringsskjema, med mer.  ved behov kan vi spesialtilpasse rekrutteringsskjema. Samtykkeskjemaet er til eget bruk på praksisarena og kan vedlegges pasientens journal. 

Takk for at dere hjelper oss med gjennomføringen av TVEPS-praksis høsten 2024! Kontakt oss gjerne Mer informasjon om TVEPS via nedtrekksmeny eller via nettsiden ellers. 

1. Formidlings-TVEPS

I barnehage og på grunnskole/skolehelsetjeneste handler det om å utforme og gjennomføre et pedagogisk opplegg om helse og livsmestring for barn i barnehage/elever på utvalgte klassetrinn. Grupper som har denne formen for TVEPS har ikke utredningsdag/dialogmøte, men forberedeleser av pedagogisk opplegg i forkant før en hel dag på praksissted. 

Les mer: Tverrfaglig læring og formidling i barnehage

2. Utrednings-TVEPS

På alle våre andre arenaer møter TVEPS-gruppen to pasienter/brukere/deltakere og gjøre en tverrfaglig utredning av disse. Denne TVEPS-modellen benyttes på sykehjem, hjemmetjeneste, nav, frisklivs- og mestringssentre, lærings- og mestringssenter, rehabiliteringsklinikken på Nordås, botjenester til utviklingshemmede, barne- og familiehjelpen, kriminalomsorg og rusomsorg. Utredningsdagen er på praksisstedet. Dialogmøtet foregår digitalt en uke etterpå. For arenaer som spesielt ønsker å ha dialogmøtet på praksissted kan dette vurderes. 

Les mer: TVEPS-praksis steg for steg

Når foregår TVEPS?

TVEPS-praksis høsten 2024 foregår fra uke 38 i september til uke 47/48 i november og oversikten over når de ulike praksisstedene kan ta imot TVEPS-grupper settes opp i en praksisplan. Vi legger opp praksis etter ønske fra utdanningene og praksisstedene våre.

TVEPS i vårsemesteret er fra januar til mai. 

Studenter i TVEPS høsten 2024

Sykepleie, medisin, vernepleie, odontologi, sosialt arbeid (sosionom), farmasi, logopedi, ergoterapi, psykologi, barnevern, tannpleie, ernæring, musikkterapi, juss.

Barnehagelærer/lærer for grupper som skal i barnehage/skole. 

Kom gjerne med ønske om profesjoner i gruppen.