Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Forelesning ved æresdoktor Dr. Anne Larigauderie

IPBES: Et tiår ved veiskillet for biodiversitetsvitenskap for bedre politikk og handling

Dr. Larigauderie har blitt utnevnt til æresdoktor for sitt fremragende bidrag til å styrke det globale grensesnittet mellom vitenskap og politikk når det gjelder biodiversitet og økosystemer, og spesielt for sin rolle med å bygge opp og utvikle FNs Naturpanel (IPBES)..

Æresdoktorforedrag Dr. Anne Larigauderie

ÆRESDOKTORFOREDRAG: Dr. Anne Larigauderie er utnevt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen. Hun vil holde sin æresdoktorforelesning den 23. mai kl. 13:00. Foredraget blir tilgjengelig klokken 1500..

Main content

Biodiversitet og naturens bidrag til mennesker danner grunnlaget for nesten alle aspekter av menneskeliv og levebrød. Det bidrar til å produsere mat, tilby rent vann, regulere klimaet og kontrollere sykdom. Likevel blir det utarmet og nedbrutt raskere nå enn på noe annet tidspunkt i menneskets historie. 

IPBES ble etablert i 2012 og har siden blitt anerkjent som den fremste globale autoriteten innen kunnskap og vitenskap om biodiversitet, økosystemtjenester og naturens bidrag til mennesket for å gi beslutningstakere informasjon og legge til rette for utvikling av vitenskapsbasert politikk på tvers av skalaer, sektorer og kunnskapssystemer. 

I denne forelesningen vil Dr. Larigauderie reflektere over utviklingen av IPBES, med fokus på panelets økende innflytelse i det globale vitenskapspolitiske landskapet. Hun vil også diskutere IPBES' innvirkning på vitenskap og forskere, på internasjonal politikk, og på gjennomføringen av tiltak for natur og naturens bidrag til mennesker.