Home
History of art

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Kunsthistorie

Main content

Kunsthistorie gir kunnskap om kunst, arkitektur og visuell kultur i et historisk, sosialt, retorisk og estetisk perspektiv.

Feltet vi utforsker er visuelle medier fra antikken til i dag; maleri, skulptur, fotografi, arkitektur, landskap for å nevne noe. Det både undervises og forskes i et bredt spekter av temaer og områder.

Det første året av spesialiseringen i bachelorutdannelsen tar kunsthistoriefaget sikte på å gi en allmenn innføring i den historiske utviklingen av kunst, arkitektur og visuell kultur fra antikken og frem til vår egen tid i Europa, og fra nyere tid også i USA. Videregir studiet en fordypning i spørsmål som gjelder fortolking, historiografi og visuell retorikk.

I det tredje semesteret gir faget også større innsikt i kunstteoretiske og estetiske problemer, i tillegg til fordypning i et kunsthistorisk emne.

Masterstudiet gir er en videre av fordypning i et kunsthistorisk emne og teoretiske spørsmål blant annet gjennom et selvstendig arbeid (masteroppgaven).