Home

Department of Global Public Health and Primary Care

Main content

Bilde av en indisk gårdsområde, med veiskilt på venstre side.

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet
Healthworks are talking to a TB patient enrolled in the project.

Får 12 millioner for å utvikle bedre diagnostiske metoder for tuberkulose

– Dette vil ha en stor innvirkning på helsen og livskvaliteten til millioner av mennesker som bor i lavressursområder, sier professor Mustafa om tildelingen fra Norges forskningsråd.

Nyhet
Bilde av Stavanger universitetssykehus

Stavanger har fått sin første professor i allmennmedisin

Svein R. Kjosavik, forskningsleder ved Allforsk, forskningsgruppen for allmennmedisin og samhandling, samt avdelingsoverlege ved akuttmottaket, er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen, med arbeidssted Vestlandslegen ved Stavanger universitetssjukehus.

Nyhet
Ane Johannessen og Merethe Hustoft i byparken en sommerdag

TVEPS tildeles NFR-millioner

Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring (TVEPS) mottar 12 millioner til forskning: – For oss betyr det veldig mye å endelig få lov til å forske på det vi gjør og å kunne løfte kunnskapen på dette feltet, sier leder av TVEPS, Ane Johannessen.

Nyhet | Forskning
Illustrasjonsbilde av helsepersonell som hilser på andre

UiB-forskning ble fremhevet som «må-leses»-artikkel av anerkjent utenlandsk universitet

Flere forskere med tilknytning til Det medisinske fakultet og Institutt for global helse og samfunnsmedisin, skrev tidligere i år en artikkel om hvordan enkelt hilsning kan fremme læring for legestudenter i sykehuspraksis. Den artikkelen ble av John Hopkins University School of Medicine kåret til...

Nyhet | Undervisning
PhD Students

Delta på tverrfaglig PhD-kurs ved Pandemisenteret!

I oktober tilbyr Pandemisenteret et tverrfaglig kurs for studenter om beredskap for helsemessige kriser. Kurset er primært rettet mot PhD-kandidater og masterstudenter og vil ta opp en rekke spennende problemstillinger i samarbeid med noen av de fremste fagpersonene ved UiB.