Home
Physiotherapy Research Group

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Disputas Tove Ask

Redusert fysisk funksjon hos sykmeldte helsearbeidere

Tove Ask disputerer 22. juni med avhandlingen: «Functional evaluation and work participation of health care workers». Muskel- og skjelettplager er blant de vanligste grunner til sykefravær og uføretrygd i Norge og andre vestlige land. Helse- og sosialsektoren er den sektor med høyest sykefraværet.

Sykepleier som hjelper pasient opp i sengen
Photo:
colourbox

Main content

Økt kunnskap om funksjonsnivået hos personer med muskel- og skjelettplager og hva som kjennetegner de som er sykmeldt vs. ikke sykmeldt er viktig for å finne de beste tiltak for denne gruppen.
Helsearbeidere som var sykmeldt eller sto i fare for å bli sykmeldt på grunn av muskel- og skjelettplager ble invitert til en funksjonsundersøkelse hvor i alt 250 helsearbeidere i Bergen kommune deltok. Funksjonsundersøkelse bestod av spørreskjema om funksjon, helse og smerte og i tillegg ble deltakerne testet for utholdenhet, styrke, bevegelse, avspenning og løftekapasitet. Studiene viste at helsearbeidere som var fullt sykmeldt pga. muskel- og skjelettplager hadde lavere fysisk funksjonsnivå enn de som var i jobb tross plager.
Funksjonsvurderingen ga deltakerne økt kunnskap om sterke og svake sider og om hvordan de kunne håndtere sine muskel- og skjelettplager.

Hovedveileder: Professor Alice Kvåle
Medveiledere: Professor Jan Sture Skouen og førsteamanuensis Liv Heide Magnussen


Prøveforelesning:    Onsdag 22. juni 2016 kl. 10.15
Oppgitt emne:            “Forebygging av muskel-skjelett plager og sykefravær i helsesektoren”

Disputas:                  Onsdag 22. juni 2016 kl. 12.15
Sted:                         Stort auditorium, Haukeland universitetssjukehus, Jonas Lies vei 65