Hjem
Biomaterialer

Grønne Biomaterialer

Målet til dette forsknigsområdet er å sette lys på nye tilnærminger i utviklingen av Grønne Biomaterialer ( for eks. polymerer, keramer og kompositter) for vevsgenerering. Forskningsområdet er for tiden under oppbygging og forskningen vår på dette feltet vil bli presentert på denne nettsiden etter hvert som den utvikler seg

Marine-based biomaterials in collaboration with The 3B’s Research Group
Marinbaserte biomaterialer i samarbeid med The 3B’s Research Group (Biomaterials, Biodegradables and Biomimetics), Minho Universitet)
Foto/ill.:
Mohammed Yassin

Hovedinnhold

Vi opplever økende uttømming av fossile ressurser, befolkningsvekst og intensivering av avfallsproduksjonen på samme tid over hele kloden. Dette gir behov for avanserte grønne teknologier i alle forskningsfelt for å redusere den globale økologiske byrden. I dette scenarioet og i samarbeid med forskningen til Tissue Engineering, ser vi på metoder for å utvikle, validere, sterilisere og produsere biomaterialer i stor skala.

Etter hvert som Grønne Biomaterialer vokser i popularitet, står de ovenfor mange utfordringer, bl.a. å sikre høye kvalitetsstandarder og at sikkerhetsforskrifter blir oppfylt. For å møte disse utfordringene kan mange tverrfaglige tilnærminger utnyttes, inkludert biomasse og avfallsverdi, reduksjon av forurensning og riktig anvendelse av bærekraftige teknologier.  Målet til dette forsknigsområdet er å sette lys på nye tilnærminger i utviklingen av Grønne Biomaterialer  (for eks. polymerer, keramer og kompositter) for vevsgenerering.