Hjem
Forskergruppe for klima-, energi- og miljørett
Webinar

Green Procurement in Times of Energy Transition- webinar

Gikk du glipp av webinaret om Green Procurement in Times of Energy Transition? Se det her!

Green Procurement in Times of Energy Transition - Webinar

Youtube video
Produsent:
Ignacio Herrera-Anchustegui

Hovedinnhold

I en tid der betydningen av grønn energi blir stadig viktigere, og EU's involvering som regulator og aktør øker, forsøker dette arrangementet å diskutere anskaffelsesmetodene som er nødvendige for å fremme politiske mål for en grønn overgang i energimarkedene. Våre eksperttalere inkluderer Peter Trepte, som gikk inn i utviklingen av grønn offentlig anskaffelse (GPP) på globalt og europeisk nivå. Han diskuterte utviklingen av Kommisjonens politikk og utforske internasjonale utviklinger. Erik Midtbø Kvamme og Kristina Risvær er juridiske spesialister innen miljørett og rådgivere i Inventura AS. De fokuserte på anskaffelsens rolle i akselereringen av energiomstillingen. De diskuterte nylige forslag som Netto-nullindustri-loven og Loven om kritiske råvarer i EU/EØS, samt Norges forslag om å revidere § 7-9 i den norske anskaffelsesforskriften.

Peter diskuterte utviklingen av Kommisjonens politikk og utforsket internasjonale utviklinger. Erik og Kristina fokuserte på anskaffelsens rolle i akselereringen av energiomstillingen. De diskuterte nylige forslag som Netto-nullindustri-loven og Loven om kritiske råvarer i EU/EØS, samt Norges forslag om å revidere § 7-9 i den norske anskaffelsesforskriften.

Om talerne:

Peter Trepte:

Advokat med Littleton Chambers i London og of Counsel til Grayston & Company i Brussel. Peter er også Senior Fellow i offentlig anskaffelsesrett ved University of Nottingham. Han spesialiserer seg i offentlige anskaffelser og konkurransejuss, med bakgrunn i EU-rett, og er forfatter av referansebøker om offentlige anskaffelsesspørsmål.

Erik Midtbø Kvamme:

Juridisk spesialist innen miljørett. For øyeblikket jobber han som rådgiver i Inventura AS. Han jobber med kunder i offentlig og privat sektor på anskaffelsesprosjekter, med fokus på EU/EØS-utviklingen.

Kristina Risvær:

Jobber som leder i Inventura AS som juridisk spesialist innen anskaffelsesrett. Hennes fokus og erfaring ligger på spørsmål om anskaffelsesbærekraft, der hun gir råd til offentlige og private enheter som anskaffer varer og tjenester.