Hjem
Forskargruppe for rettskultur
Stipend

Ønsker du å skrive stor masteroppgave om rettshistorie, rettskultur eller komparativ rett?

Søk masterstipend tilknyttet forskargruppe for rettskultur i forbindelse med forskerlinjen (JUS397).

Writing
Foto/ill.:
Unsplash

Hovedinnhold

Stipend

Forskargruppe for rettskultur ønsker å komme i kontakt med masterstudenter som er interessert i å skrive stor masteroppgave tilknyttet forskerlinjen (70p) om et tema innen rettshistorie, rettskultur eller komparativ rett.

Mer informasjon om stipendet finner du i vedlegget under. 

Mer informasjon om forskerlinjen finner du på denne lenken.

Hva kan forskergruppen tilby?

Forskargruppe for rettskultur kan tilby god oppfølgning og deltagelse i et aktivt og sosialt fagfellesskap til alle masterstudenter som skriver innen rettshistorie, komparativ rett og rettskultur. Vi har gode erfaringer med å gi veiledning og innspill til studenter i løpet av masterprosessen, med særlig innsikt i de mulighetene som følger av deltagelse på fakultetets forskerlinje.

Forskergruppen kan også bistå med valg av tema og utforming av prosjektskisse. I MittUiB sin emnebank finner du forslag til aktuelle rettshistoriske, rettskulturelle og komparative tema. Noen aktuelle forslag er "Magnus Lagabøtes bylov 1276 – Norges første handelslov?" og "Hvem eier luftrommet? – en komparativ og rettshistorisk analyse i lys av HR-2021-2595-U".

Ta gjerne kontakt med forskergruppens ledere, professor Sören Koch eller postdoktor Brage Thunestvedt Hatløy, for en prat om å skrive masteroppgave med rettshistoriske, komparative eller rettskulturelle dimensjoner.