Hjem
Institutt for geografi
Utveksling

Topp med utveksling til Reading

- Jeg ville oppleve å bo i et annet land og se mer av verden. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å reise og ta utdanning samtidig?

Studenter på campus
Du kommer til å bli gode venner med de du bor med, de som også er på utveksling med deg, og dersom du blir med i samfunn er det enkelt å komme i kontakt med de.
Foto/ill.:
Olav Alexander Rønning

Hovedinnhold

Da jeg vurderte å reise på utveksling som del av bachelorgraden i geografi tenkte jeg også på muligheten til å praktisere engelsk og å vise på CV-en at jeg har bodd i et annet land. De resterende studiepoengene i graden var frie, så derfor ville et samarbeidsuniversitet i utlandet være et sted der jeg kunne finne nye emner innenfor geografifaget i tillegg.

Reading - byen og universitetet

Jeg valgte Reading fordi det er et engelsktalende land, det er rimelige priser, og man trenger ikke reise altfor langt for å komme til spennende lokaliteter. Jeg kjenner også en del norske som bor der fra før av, og det var med på å trekke meg dit. De viste meg blant annet Oxford og London.

Campus består av universitetsbygningene, store grønne plener, trær og planter, og en del innsjøer med ender i. Det er mulig å gjøre en rekke aktiviteter her og det er lettest å bli involvert i disse aktivitetene ved å bli med i samfunn (noe jeg virkelig anbefaler). Ellers har de et treningssenter du kan trene individuelt i, eller alternativt melde deg på en felles økt med instruktør. Byen er omtrent 15 minutter unna med buss. Det beste med byen er utestedene og The Oracle - the "go to place" for å dra på shopping.

Interaktiv undervisning

Etter min erfaring var undervisningen mer interaktiv enn det jeg er vant med fra UiB. Diskusjoner oppstod i større grad, jeg ble oppfordret til kritisk tenkning under forelesning, derfor var det også viktig å lese på forhånd av forelesningene for å kunne delta. Oppmøte er obligatorisk, og det er krav om at du signerer et dokument for hvert oppmøte. Skulle du ikke ha mulighet til å komme er det også ønskelig at du sender mail om det. I motsetning til en obligatorisk leseliste var pensumlitteraturen noe du måtte bli kjent med selv. De utga riktignok en anbefalt liste i hver PowerPoint presentasjon, men dette var ofte bare akademiske artikler. Alt av pensumbøker og relevant materiale fant jeg på biblioteket (de har elektroniske artikler), eller med Google Scholar.

Du får flere tilbud om fag avhengig av hva du studerer, hvilket år du er i, og hvilket semester du bestemmer deg for å dra. En del fag er undervist i både høst- og vårsemesteret, eller vår- og sommersemesteret. Derfor kan det være lurt å dra på høsten for eksempel. Dersom du tar frie studiepoeng sent i bachelorforløpet vil flere fag mest sannsynlig overlappe for deg. Og det vil si mindre utvalg. Jeg tok disse fagene:

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet er bra, men du må være selvstendig nok til å arbeide selv for å få nok ut av forelesningene. Språk er påvirket av hvor flink du er fra før av. Personlig føler jeg at jeg har fått bedre ordforråd og blitt bedre på uttale.

Fantastisk sosialt miljø som utvekslingsstudent

Du kommer til å bli gode venner med de du bor med, de som også er på utveksling med deg, og dersom du blir med i samfunn er det enkelt å komme i kontakt med de. Jeg har vært kjempefornøyd med det sosiale miljøet.

Jeg synes det hele var topp! Og selv om det var mye jobb på universitetet, så fikk jeg fortsatt den feriefølelsen man ofte får når man er på ferie. Det er generelt mye man kan gjøre, og de fleste er veldig sosiale! Speaking of which, takket være Erasmus+ fikk jeg mulighet til å reise rundt i England i tillegg til en liten svipptur til Spania.

For meg var det terningkast 6.