Hjem
Institutt for geografi
Praksis

Praksis i Vestland fylkeskommune høsten 2022

Katrine Strand Sæterbø og Margrete Brattespe var i høst i praksis hos Vestland fylkeskommune.

Katrine og Margrete på kontoret.
Katrine (t.v.) og Margrete på kontoret hos Vestland Fylkeskommune på Sandsli.
Foto/ill.:
Bjarte Brask Eriksen/Vestland fylkeskommune

Hovedinnhold

Denne høsten har vi vært utplassert i planavdelingen i Vestland fylkeskommune. Planavdelingen er en del av avdeling for næring, plan og innovasjon. Her har vi fått deltatt på ulike aktiviteter, reist, og fått tildelt relevante geografiske oppgaver. Vi fikk blant annet reise til Sogndal og Leikanger, og vi fikk delta på et kommunemøte i Bergen. I løpet av oppholdet har vi møtt mange folk fra rundt om i fylket med ulike utdanninger, og overraskende mange har tidligere studert geografi. Dette har gitt oss en god innsikt i hvor varierte arbeidsoppgaver og retninger en geograf kan ta.

Vi har jobbet med litt ulike oppgaver i løpet av oppholdet, men noen av oppgavene var større enn andre. Noen av oppgavene vi har vært med på har vært knyttet til å lage ulike temakart ved bruk av GIS-kunnskapene våre. I tillegg har vi lagd en spørreundersøking knyttet til medvirkning og ungdom. Denne spørreundersøkingen skal mest sannsynlig sendes ut til flere skoler der statistikken skal brukes som kunnskapsgrunnlag i videre planlegging i fylket, noe som er veldig spennende å få ha vært en del av!

Å ha vært i praksis hos Vestland fylkeskommune har alt i alt vært svært lærerikt og spennende. Vi har fått en verdifull innsikt i hvordan en framtidig arbeidsplass som geograf kan se ut.

Om noen framtidige geografistudenter skal ta praksisfaget (GEO260), så kan vi anbefale Vestland Fykeskommune på det varmeste.