Hjem
Institutt for politikk og forvaltning
UTDANNING

Masterprogram ved Instituttet

Institutt for politikk og forvaltning tilbyr to ulike statsvitenskapelige masterprogram. På denne siden kan du finne praktisk informasjon om masterprogrammene ved instituttet, samt erfaringer fra tidligere studenter.

Studenter i en undervisningssituasjon
Foto/ill.:
Foto: UiB/Silje Katrine Robinson

Hovedinnhold

Mulighetene i arbeidslivet er mange for studenter fra Institutt for politikk og forvaltning. En student som er uteksaminert med en mastergrad fra instituttet er en statsviter. Her kan du lese korte intervjuer med tidligere studenter som forteller om jobbene sine.

Som en del av masterprogrammet skal det skrives og leveres en masteroppgave. Masteroppgaven er et selvstendig forskingsarbeid. Når du jobbar med oppgaven får du god oppfølging og veiledning av en fagperson ved instituttet. Hva kan en skrive masteroppgave om? Her finner du en oversikt over hva tidligere studenter har skrevet om

 

Masterprogram i politikk og forvaltning 

Masterstudiet i politikk og forvaltning er et toårig masterprogram som tar sikte på å utvikle studentenes evner til selvstendig arbeid med analyser av politikk, forvaltning og organisasjoner mer generelt. Studentene får en allsidig teoretisk og metodisk opplæring, og det siste året skriver de en masteroppgave der de selv velger tema og metode for masteroppgaven. Studentene kan skrive om lokale, regionale, nasjonale og internasjonale problemstillinger.

Masterprogram i Politics and Governance of Global Challenges (engelskspråklig)

Masterstudiet "Politics and Governance of Global Challenges" ønsker både norske og internasjonale studenter, og all undervisning er på engelsk. Det toårige programmet retter særlig oppmerksomhet mot globale samfunnsutfordringer og "uregjerlige problemer" som ulikhet, klimaendringer, migrasjon og pandemier, og ser på hvordan ulike styringsregimer tilnærmer seg disse. Vi bruker prosjektbasert læring og studentaktive læringsformer, og studentene får tilbud om arbeidspraksis og utveksling. Det siste halve året skriver de masteroppgave om et selvvalgt tema.