Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Protokoll fra møte 30.01.2008

Hovedinnhold

 

UNIVERSITETET I BERGEN
DET MATEMATISK-NATURVITENSKAPELIGE FAKULTET

PROTOKOLL FRA MØTE I FAKULTETSSTYRET
ONSDAG 30. JANUAR 2008

kl. 09.30 i møterom 2018, Kjemisk institutt, Realfagbygget, 2. et.

  
  
  

Til stede:

 
 

Hans Petter Sejrup (dekanus)

Gruppe A:

Arne Graue, Helge Ketil Dahle (forlot møtet under behandling av sakene 2, 6 og 7), Knut Børve

Forfall:

Pinar Heggernes (forskningstermin), Petter Larsson (forskningstermin)

Gruppe B:

 

Forfall:

Richard Gyllencreutz

Gruppe C:

Heidi Espedal, Ole Tumyr

Gruppe D:

Hege Holmedal

Forfall:

Arne Kristian Schille

  

Dessuten møtte:

Rein Aasland (visedekan for undervisning)

  

Fra adm.:

Kjell A. Sælen, Elisabeth Müller Lysebo, Rigmor Geithus, Kjell Trengereid, Astrid Breivik, Hilde Lindtner

 

  
  

I

GODKJENNING AV INNKALLING OG SAKSLISTE
Dekanus foreslo at sak 3 (PROFESSOR ELLER FØRSTEAMANUENSIS I TEORETISK RESERVOARFYSIKK – TILSETTING) ble behandlet som første sak. Han ba videre om fakultetsstyrets tilslutning til at instituttleder ved Institutt for fysikk og teknologi fikk være til stede i forkant av behandlingen av saken for å redegjøre og svare på spørsmål.

Vedtak:

Innkalling og saksliste ble godkjent med sak 3 som første sak. Fakultetsstyret sluttet seg videre til at instituttleder ved Institutt for fysikk og teknologi fikk være til stede i forkant av behandlingen av sak 3 for å redegjøre og svare på spørsmål.

  
  

II

PROTOKOLL FRA MØTET 19. DESEMBER 2007

Vedtak:

Protokollen ble godkjent.

  
  

III

ORIENTERINGSSAKER

a)Tilsettingsrådet for forsker- og rekrutteringsstillinger
Oversikt over saker behandlet totalt i 2007

 

b)Forsker- og rekrutteringsstillinger
Oversikt over tilsettinger i perioden 2002–2007

c)Vitenskapelige stillinger
Oversikt over vitenskapelige stillinger – inkl. kompetanseopprykk til professor og åremålsstillinger som instituttleder – behandlet i fakultetsstyret i 2007

Det ble anmodet om at fakultetsstyret også fikk en oversikt over tilsatte i vitenskapelig stilling som har sluttet eller gått av med pensjon i løpet av 2007.

d)Kandidattall
Høyeregrader: ca. 229 rapporteres til DBH[1] totalt for 2007
Doktorgrader: 5 hittil i 2008

e)Universitetets utdanningsutvalg (UU)
Innspill til sak 83/07 – ”Diskusjon om utvalget – saker, arbeidsform, oppfølging etc.” – UU-møtet 11. desember 2007 – i form av notat, datert 30. november 2007, fra fakultetets visedekan for utdanning til universitetets viserektor for utdanning og utdanningsutvalgets sekretariat.
Jf. diskusjon i fakultetsstyremøtet 19. desember 2007.

f)Æresdoktorer ved Universitetet i Bergen
Muntlig orientering om kandidatutvelgelsesprosessen v/dekanus

g)Foreløpig regnskap 2007

 

  
  

1

INNSTILLING FRA BEDØMMELSESKOMITE – VURDERING AV DR.PHILOS.-AVHANDLING

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig at avhandlingen ikke er verdig til å forsvares for dr.philos.-graden.

  
  

2

VIKAR FOR INSTITUTTLEDER VED MATEMATISK INSTITUTT – INNSTILLING
Unntatt offentlighet

 

Vedtaket er tatt inn i egen protokoll.

  
  

3

PROFESSOR ELLER FØRSTEAMANUENSIS I TEORETISK RESERVOARFYSIKK – TILSETTING
Instituttleder Jan Petter Hansen ga en redegjørelse og svarte på spørsmål i forkant av fakultetsstyrets behandling av saken.

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette Gueorgui Virnovski, PhD, som professor i teoretisk reservoarfysikk.

Tilsettingsdato fastsettes senere.

Fakultetsstyret tok til etterretning at Gueorgui Virnovski (russer)snakker godt norsk, og at han derfor ikke trenger å gjennomføre norskkurs.

Da Gueorgui Virnovski ikke har dokumentert pedagogisk basisutdanning, er det en forutsetning at han melder seg på utviklingsprogrammet i universitetspedagogikk i regi av Program for universitetspedagogikk, og at han kan dokumentere at utdanningen er fullført innen ett år etter tilsettingsdato.

Det er en forutsetning for tilsettingen at Centre for Integrated Petroleum Research (CIPR) dekker lønnskostnadene for professoratet i en 3-årsperiode, og at Institutt for fysikk og teknologi overtar lønnsforpliktelsene etter 3-årsperiodens utløp.

Fakultetsstyret anmodet om at gruppen for petroleum og prosessteknologi (PPT), i samarbeid med instituttledelsen ved Institutt for fysikk og teknologi, legger forholdene til rette for at professor Gueorgui Virnovski blir integrert i gruppen på en god måte.

  
  

4

PROFESSOR II I METEOROLOGI – TILSETTING UTEN UTLYSING

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette PhD Melvyn A. Shapiro som professor II i meteorologi uten forutgående kunngjøring for en periode på 2 år mvf. 1. januar 2008.

Tilsettingen kombineres med hans hovedstilling som ”Senior Meteorologist” ved Environmental Technology Laboratory, Boulder, Colorado, som ligger under National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Det er en forutsetning for tilsettingen at lønnskostnadene dekkes av midler bevilget som tilskudd til SFI-søknad med god evaluering (Bergen School of Meteorology).

  
  

5

ADJUNGERT PROFESSOR II I FYSIKK/HYDROAKUSTIKK – FORLENGET TILSETTING

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig, i samsvar med instituttleders innstilling, å forlenge dr.philos. Per Lundes tilsetting som adjungert professor II i fysikk/hydroakustikk i 20 % stilling ved Institutt for fysikk og teknologi for perioden 1. juli 2007–29. februar 2008.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som lå til grunn ved forrige tilsetting av Per Lunde som professor II også skal ligge til grunn ved denne tilsettingen.

Tilsettingen kombineres med Lundes hovedstilling som seniorforsker/”Programme Manager” ved Christian Michelsen Research AS (CMR).

Det er en forutsetning for tilsettingen at lønnskostnadene for professor II-stillingen dekkes av CMR/Michelsensenteret i tilsettingsperioden.

  
  

6

ADJUNGERT PROFESSOR II I ANVENDT OG BEREGNINGSORIEN­TERT MATEMATIKK – FORLENGET TILSETTING

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette cand.real. Øystein Pettersen som adjungert professor II i anvendt og beregningsorientert matematikk ved Matematisk institutt for en ny 3-årsperiode mvf. 1. mars 2008.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som ved forrige tilsetting også skal gjelde for denne tilsettingen, men med noen redaksjonelle endringer.

Tilsettingen kombineres med Pettersens hovedstilling som forsker ved CIPR/Unifob petroleum.

Det er en forutsetning for tilsettingen at CIPR/Unifob petroleum fullfinansierer professor II-stillingen i 3-årsperioden.

  
  

7

ADJUNGERT PROFESSOR II I ANVENDT OG BEREGNINGSORIEN­TERT MATEMATIKK – FORLENGET TILSETTING

Vedtak:

Fakultetsstyret vedtok enstemmig, i samsvar med instituttleders innstilling, å tilsette dr.scient. Sigurd Ivar Aanonsen som adjungert professor II i anvendt og beregningsorientert matematikk ved Matematisk institutt for en ny 3-årsperiode mvf. 1. mars 2008.

Fakultetsstyret tok til etterretning at samme stillingsomtale som ved forrige tilsetting også skal gjelde for denne tilsettingen, men med noen redaksjonelle endringer.

Tilsettingen kombineres med Aanonsens hovedstilling som forsker ved CIPR/Unifob petroleum.

Det er en forutsetning for tilsettingen at CIPR/Unifob petroleum fullfinansierer professor II-stillingen i 3-årsperioden.

  
  

8

KOMPETANSEOPPRYKK TIL PROFESSOR I BIOLOGI 2006 – TILDELING AV OPPRYKK

Vedtak:

Fakultetsstyret tok til etterretning at Øyvind Fiksen fyller kompetansekravene til personlig opprykk til professor i fagområdet biologi (biologisk oseanografi) og tildeler ham tittel og lønn som professor med virkning fra 15. september 2006, iht.Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, § 2-1 Framgangsmåte og kriterier for personlig opprykk til professor etter kompetanse, punkt (15).

  
  
 

EVENTUELT

 

Ingen saker

  
  

 

Bergen, 31. januar 2008
HIL-ASB

 

Hans Peter Sejrup
dekanus

 
  

Kjell A. Sælen
fakultetsdirektør

 


[1] Database for statistikk om høgre utdanning