Hjem
Michael Sars-senteret
News

Gjesteforskere fra KAUST besøker Michael Sars-senteret for å lære nye teknikker

Doktorgradsstipendiatene Mascha Dix og Jessica Menzies besøkte senteret fra Saudi-Arabia for å utvikle mikroinjeksjonsferdighetene sine i Steinmetz-gruppen.

Neste
Jessica Menzies in the injection room
Jessica Menzies gjør klar for mikroinjeksjon.
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
1/5
Mascha Dix in the microinjection lab
Mascha Dix overfører anemoneegg til en injeksjonsplate.
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
2/5
Mascha Dix and Jessica Menzies in the microinjection room
Anlegget tilbyr tre mikroinjeksjonsoppsett med FemtoJet-trykkinjektorer.
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
3/5
Inés Fournon Berodia and Jessica Menzies in the laboratory
Inés Fournon Berodia og Jessica Menzies forbereder eggene før injeksjon.
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
4/5
Sea anemone eggs
Eggene fjernes forsiktig fra slimhinnen for å gjøre det lettere å komme til.
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
5/5
Tilbake

Hovedinnhold

Michael Sars-senteret tok nylig imot stipendiatene Mascha Dix og Jessica Menzies fra King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) i Saudi-Arabia. De besøkte laboratoriet til Dr. Patrick Steinmetz for å få opplæring i mikroinjeksjonsteknikker for sjøanemoneegg. Jessica og Mascha planlegger å bruke disse nye ferdighetene i prosjektene sine om symbiose i koraller i Coral Symbiomics Lab ved KAUST.

Jessica, som opprinnelig er fra Storbritannia, har bidratt til å etablere et korallanlegg og tekniske verktøy ved KAUST som en del av doktorgraden sin. Hun planla duoens besøk i Bergen for å kickstarte neste trinn i prosjektene deres. «Det handlet mer om å se hvordan folk håndterer ulike problemer med artene de jobber med. Og det har vært veldig nyttig så langt, sier hun. Mascha, som kommer fra Tyskland, var av samme oppfatning. «Vi prøver å sette ting i gang. Så du vet egentlig ikke hvordan det skal fungere, og du prøver å sette det opp», forklarte hun. «Du tenker: Jeg er ikke sikker på om jeg gjør dette riktig? Så det er veldig kult å se et sted der alt er så standardisert og smidig.»

Microinjection setup

Mikroinjeksjonsoppsettet bruker en sugepipette for å holde eggene på plass, og en ultrafin nål festet til en trykkinjektor.

Foto/ill.:
Marion Lebouvier

Inés Fournon Berodia, stipendiat i Steinmetz-gruppen, veiledet de besøkende studentene. «Når jeg nå går inn i mitt siste år, føles det veldig godt og nesten som en full sirkel å dele kunnskapen jeg lærte i begynnelsen av PhD-reisen min», sier hun. «Disse siste ukene med undervisning beriket ikke bare studentene som lærte, men jeg føler også at jeg lærer mye hver gang jeg får muligheten til å undervise eller dele erfaringene mine med andre forskere - det er definitivt en vinn-vinn-situasjon.»

Mascha og Jessica brukte også tiden på senteret til å øve på mikroinjeksjoner på halesekkdyret Oikopleura dioica, med hjelp av postdoktor Xiaofei Ma fra Chourrout-gruppen. Nå som de forbereder seg på å reise tilbake til Saudi-Arabia, tar de med seg mer enn bare tekniske ferdigheter. «Vi planlegger å ta med noen Nematostella tilbake til KAUST. Jeg synes det er veldig fint å kunne sammenligne ulike nesledyr», sier Mascha. Jessica konkluderte: «Vi er definitivt på rett spor, vi har massevis av ideer.»