Hjem
Michael Sars-senteret
News

Gratulerer, Dr. Ravi!

Den 12. august 2024 disputerte ph.d.-kandidat Aishwarya Ravi med avhandlingen « Polarized Recruitment of Secretory Vesicles in the Choanoflagellate Salpingoeca rosetta: Insights into the Origin of Neurosecretion».

Neste
Aishwarya Ravi tries on her graduation hat
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
1/7
Aishwarya Ravi enters the room
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
2/7
Aishwarya Ravi defends her PhD
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
3/7
Aishwarya's mom records the defense
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
4/7
Aishwarya Ravi defends her PhD
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
5/7
Public cheers at Aishwarya Ravi's PhD defense
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
6/7
Burkhardt group
Foto/ill.:
Marion Lebouvier
7/7
Tilbake

Hovedinnhold

Nevroner og andre spesialiserte celletyper bruker strengt regulerte sekresjonsmekanismer for å frigjøre nevrotransmittere, små budbringermolekyler. Nevroner finnes også i de eldste dyreartene, og Unc13, et protein som er avgjørende for nevrosekresjon, ble funnet hos deres nærmeste slektninger, encellede protister som kalles choanoflagellater. Aishwarya er fascinert av utviklingen av celletyper hos dyr, og utforsket om disse små organismene også kunne være i stand til å regulere sekresjon. I løpet av doktorgraden viste hun at Unc13 faktisk kontrollerer sekresjonen i choanoflagellaten Salpingoeca rosetta. «For første gang i laboratoriet vårt tok Aish i bruk funksjonelle teknikker for å studere synaptiske proteinhomologer i choanoflagellater. Funnene hennes om Unc13-avhengig vesikelrekruttering vil ha betydelig innvirkning på flere felt, som nevrobiologi og evolusjonsbiologi, sier veileder for avhandlingen, Pawel Burkhardt.

Prøving og feiling

Blant teknikkene som bidro til det banebrytende arbeidet, var utviklingen av celletransfeksjon i choanoflagellater spesielt givende.  «Da vi etablerte teknikken, var det å lete etter lysende celler blant alle de ikke-lysende cellene i mikroskopet som å lete etter en nål i en høystakk - bortsett fra at du ikke vet hvor synlig eller usynlig nålen faktisk er!» sier Aishwarya. «Etter måneder med prøving og feiling fant jeg min første «glødende celle» etter en lang økt i mikroskopet som endte ved midnatt. Å få til transfeksjon var et vendepunkt i prosjektet mitt, og det var veldig nyttig for laboratoriet!»

“Etter måneder med prøving og feiling fant jeg min første «glødende celle» (...). Å få til transfeksjon var et vendepunkt i prosjektet mitt, og det var veldig nyttig for laboratoriet!” - Aishwarya Ravi

Finne det rette stedet for forskningen sin

Etter å ha tatt en bachelorgrad i bioteknologi ved BMS College of Engineering i hjembyen Bangalore i India, flyttet Aishwarya til Nederland for å ta en mastergrad i molekylærbiologi ved University of Groningen. Under et forskningsprosjekt om evolusjonær genomikk hos ciklidefisk oppdaget hun sin lidenskap for evolusjonsbiologi, og bestemte seg for å ta en doktorgrad ved Michael Sars-senteret. «Jeg var spesielt interessert i Burkhardt-gruppen, ettersom spørsmålene Pawel stilte, ga dyp gjenklang hos meg. Det er ikke nødvendig å begrunne her at nevroner er fascinerende, og at choanoflagellater er unike», forklarer hun.

Burkhardt-gruppen viste seg å passe både vitenskapelig og personlig for Aishwarya, som takker teammedlemmene for å ha skapt et vennlig og samarbeidsorientert miljø som hun trivdes godt i. «Jeg føler meg lykkelig, takknemlig og tilfreds med hvordan ting har utviklet seg. Jeg avslutter dette kapittelet med et stort smil og er klar til å gå videre med alt jeg har lært i denne prosessen», avslutter hun. Vi ønsker Aishwarya lykke til med neste steg i karrieren!