Fugleforskningen ved Universitetsmuseet dreier seg i stor grad om evolusjonærøkologiske problemstillinger, og er ofte basert på feltundersøkelser og komparative analyser.
Forskningsfokus på biologisk mangfold, systematikk, biogeografi og evolusjon av marine bløtdyr i verdensomspennende skala, med vekt på Heterobranchia gastropoder
Forskningen vår fokuserer spesielt på biologisk mangfold, evolusjonsbiologi og bevaringsbiologi hos fisk, og særlig bruksfisk (haier, skater og havmus).
Våre ansatte er involvert i ulike forskningsprosjekter, med hovedfokus på systematikk og evolusjon innen plantefamiliene Rosaceae og Ericaceae.
Vi studerer insekter, edderkoppdyr og mangefotinger, deres mangfold, evolusjon og økologi, med særlig fokus på barkbiller, teger, tusenbein, edderkopper og hornmidd.
Vi har en bred interesse i taksonomi, artsmangfold, utbredelse, systematikk, evolusjon, økologi og biologi av primært nesledyr (Cnidaria) i underrekke Medusozoa samt ribbemaneter (Ctenophora), men også annet dyreplankton utenom krepsdyr.
Annelideforskningen ved Avdeling for naturhistorie er fokusert på biologisk mangfold, systematikk og evolusjon av marine arter med spesiell interesse for faunaen i Nord-Atlanteren og Polhavet.