Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap
Arkeologi

Arkeologistudenter på feltarbeid Tyskland

Sommeren 2024 var fire nye arkeologistudenter med på utgraving i Dörentrup, Tyskland. Utgravingen er et samarbeid med Universitetet i Cardiff, her kan du lese om studentenes erfaring med feltarbeidet.

Bildet viser de fire studentene forran en stenbygning i Tyskland.
Foto/ill.:
Noah Burns

Hovedinnhold

I sommer fikk fire nye bachelorstudenter fra arkeologi mulighet til å bli med på utgraving i Dörentrup. Utgravingen er et sammarbeid med Cardiff University og Lippisches Landesmuseum Detmold. Prosjektet startet opp i 2017 og fokuserer på de Westfalske bygdeborgene Grotenburg og Piepekopf. Hovedmålet med utgravingen er å knytte teoretiske tilnærminger til jernalderens bygdeborgstudier over hele Europa, for å muliggjøre komparativ analyse mellom ulike regioner. 

Les om studentenes erfaringer fra utgravingen her: 

Vår opplevelse i Tyskland bygget på vår kunnskap innenfor feltarbeid og ga oss innblikk til hva som kreves til å være feltarkeolog. Ved å delta på feltarbeidet ved funnplassen Piepenkopf, datert til jernalderen, fikk vi bruke kunnskapen fra studiet, men også fikk nytt og verdifull kunnskap til å ta med oss videre. Vi ble også kjent med ansatte og studenter fra Universitetet i Cardiff som organiserte feltarbeidet. Det var spennende og kunnskapsrikt å lære sammen med andre studenter på forskjellige nivåer i studieløpet. De ansatte virkelig tok seg tid å undervise oss, slikt at vi følte oss trygg i feltet, og også utfordret oss til å prøve ut ting på egenhånd. Utenom utgravingen dro vi på forskjellige utflukt til  bryggeri, byene Lemgo og Bielefeld, middelalder festival, museum og mye mer. Vi håper mange flere kan reise ut også i fremtiden!

- JuliaMaria Victoria Olsen, Saga Tømmerdal, Ingrid Tvedt og Christine Marie Dahl