Hjem

Helsefremmande arbeid og helsepsykologi, master, 2 år

Vil du vere med på å fremme folkehelse og velvære i befolkninga? Det kjem stadig auka krav om kompetanse innan helsefremmande arbeid, på fleire nivå i samfunnet. På dette studiet får du kunnskap om individuelle, samfunnsmessige, miljømessige og politiske forhold som har betydning for utvikling av helse, helseåtferd og helseoppleving.   
  • Lengde2 År
  • Plassar20
  • KarakterkravMinimum C
  • SpråkNorsk
  • Studiepoeng120
  • StartHaust

Hovedinnhold

Velkommen til studiestart på masterprogrammet i helsefremmende arbeid og helsepsykologi

 

Frammøte: Undervisningen starter i uke 34 med orienteringsmøte og introduksjonsforelesning 19. august, kl.08.15 i seminarrom 2 i Odontologi bygget i Årstadveien 19, 5009 Bergen. 

Gjør deg klar som student ved UiB:

 Alt du trenger å vite til studiestarten finner du på UiBtreet. I slutten av juli fikk du en e-post med lenke og informasjon om hvordan du får tilgang.  

Emner for høsten:   

Har du ikke studert ved UIB før?  

Da kan du ha nytte av informasjonen for nye masterstudenter og UIB sin sjekkliste for nye studenter

På denne siden finner du nyttig informasjon om studiehverdagen ved Det psykologiske fakultet. Gjør deg kjent med UiB og blant annet bostedsmuligeheter, lesesaler og studentbevis.  

Semesterregistrering  

Husk å semesterregisterere deg i Studentweb fø semesterstart slik at du få med deg viktig informasjon som blir medelt de første ukene i august. Det å semesterregistrere seg betyr at du, før semesterstart, må: 

  • Opprette en studentkonto 
  • Oppdaterer semesteradressen din 
  • Betaler semesteravgiften 
  • Melder deg til eksamen og undervisning 

Selv om den offisielle fristen er 1. september, anbefaler vi deg på det sterkeste om å fullføre registreringen innen fredag 20 august. Informasjon om semesterregistrering. Rett etter at du er ferdig med registreringen i Studentweb, opprett en studentkonto. Den nye kontoen blir da aktivert i løpet av natten. 

Til sist last ned studentappen og skaff deg en student ID-kort på kortsenteret som ligger i Studentsenteret. Husk gyldig iD! Dette er veldig viktig for å ha tilgang til lesesaler, biblioteket og registrering av obligatorisk oppmøte. 

Etter at du er registrert som student må du vente i ca ett døgn før du får tilgang til læringsplattformen vår MittUIB. Her er det spesielt viktig at du gjør deg kjent med disse før semesterstart. Vennligst les: Innføring i UiBs digitale tjenester og system  

Viktig informasjon for nye (og nåværende) studenter 

Gjensidig avtale mellom studenter og UiB om forventninger til undervisning, vurdering og eksamen | Studentsider | UiB 

Trenger du hjelp med registreringen i studentweb?  

Ta kontakt med Infosenteret i Christiesgate 12. 

Har du spesielle behov?   

Dersom du har funksjonsnedsettelse og behov for tilrettelegging, ta kontakt med oss allerede nå. På den måten kan vi finne gode løsninger for deg, hvis du får tilbud om studieplass. Informasjon om tilrettelegging.  

Har du spørsmål?  

Kontakt infosenteret ved Det psykologiske fakultet på info.psyfa@uib.noUIB-Hjelp eller tlf: 55 58 27 10 

Problemer med å aktivere brukerkonto eller logge inn?

Vi kan hjelpe deg på itchat.uib.no mellom 08:00 - 15:00 alle arbeidsdager. 

Følg oss på SOME

Poenggrense 2023 2022 2021  
  3,64 3,7 3,7  

Kva lærer du?

Med master i helsefremmande arbeid og helsepsykologi får du solid kunnskap om helsefremmande arbeid, helsespykologi, folkehelse og helsepolitikk. På bakgrunn av denne kunnskapen får du konkret erfaring med korleis helsefremmande tiltak blir innført i ulike settingar, og korleis ein skal evaluere dei.   

Full liste med læringsutbytte.  

Studiekvardag  

Masterprogrammet i helsefremmande arbeid og helsepsykologi er eit 2-årig fulltids- og tverrfagleg studium på eit tverrfagleg institutt. Nokre av emna er felles med studentar i barnevern og Global Development — slik at du får innsikt i ulike perspektiv.   

På studiet får du jobbe saman med andre studentar, for eksempel med prosjektarbeid i grupper og i seminar. Både undervisninga og litteraturen er på både engelsk og norsk. Undervisninga består av forelesingar, obligatoriske seminargrupper, oppgåver og sjølvstudium. 

Du har eitt år på å skrive masteroppgåva. Du kan finne tema for oppgåva blant forskinga på Institutt for helse, miljø og likeverd (HEMIL), Det psykologiske fakultetet, og elles finne tema som er relevante på kommunalt eller fylkeskommunalt nivå.   

Meir informasjon under

Master i Helsefremmende arbeid og helsepsykologi

Produsent:
UiB

 

Kva kan du jobbe som? 

Etter denne utdanninga kan du jobbe med folkehelsearbeid, med vekt på helsefremmande arbeid og helsepsykologi i kommunal, fylkeskommunal og statleg sektor, eller i frivillig sektor. 

Med master i helsefremmande arbeid er du kvalifisert for ei rekke stillingar, blant anna 

  • prosjekt- og personalleiing,
  • arbeid som folkehelsekoordinator og folkehelserådgjevar
  • helse-, miljø- og tryggleiksarbeid
  • internasjonalt folkehelsearbeid

Du er også kvalifisert til å drive undervisnings- og forskingsarbeid. Med ein mastergrad i helsefremmande arbeid og helsepsykologi kan du også søke opptak til forskarutdanning (ph.d.)  

Opptakskrav og søknadsfrist  

For å søke dette studieprogrammet må du oppfylle  

Søknadsfristen er: 15. april 

Søk her

Studiets oppbygging 

1. semester    

  • Helsefremmande arbeid: Innføring i sentrale omgrep og teoriar (HEFR331, 20 studiepoeng)  
  • Resource approaches to health and wellbeing (HEFR342, 10 studiepoeng)     

2. semester    

  • Qualitative Methods and Research Planning, (HEM303, 15 studiepoeng) eller Quantitative Methods and Research Planning (HEM304 15 studiepoeng)  
  • Planlegging, implementering og evaluering i helsefremmande arbeid (HEFR343, 15 studiepoeng)  

3. og 4. semester 

  • Masteroppgåve i helsefremmande arbeid og helsepsykologi (HEFR395, 60 studiepoeng)  

Utveksling 

Det er mogleg å legge delar av arbeidet med masteroppgåva til institusjonar i utlandet. Datainnsamling i utlandet kan òg vere aktuelt. 

Vidare studiemoglegheiter 

Fullført studium kvalifiserer til opptak på doktorgradsprogram les mei her Ph.d.-utdanning ved Det psykologiske fakultet

Spørsmål om studiet? 

Informasjonssenteret ved Det psykologiske fakultet

Studieplan 

Ein studieplan er eit formelt dokument mellom deg som student og Universitetet i Bergen. Studieplanen skal gi tydelege rammer for studiet, beskrive læringsmåla du skal oppnå og korleis studiet er bygd opp. 

Studieplan for MAPS-HEFR Helsefremmande arbeid og helsepsykologi, master, 2 år