Hjem
Skolelaboratoriet i realfag
Kurs - for lærere

Realfagslunsj om bærekraftig mat fra havet

Hvordan står det egentlig til med matproduksjonen i havet? Er tilstanden i fiskeri og havbruk så dyster som man av og til får inntrykk av? Eller kan mat fra havet bidra til mer bærekraftig matproduksjon?

Fiskebåter på fjord med snødekte fjell i bakgrunnen og sirkel med småfisk
Foto/ill.:
colourbox.com

Hovedinnhold

Selv i Norge snakker vi skjelden om at mat fra havet kan være en viktig bidragsyter til å sikre fremtidig matforsyning. Men kan det det? Hvordan står det til med matproduksjonen i havet og kan den bidra til bærekraftig mat til alle både nå og fremover?  I denne realfagslunsjen kommer Gabriella Ljungstrøm og gir oss oppdatert informasjon om matproduksjon fra havet sett i et bærekraftsperspektiv. 

Bilde av Gabriella Ljungstrøm

Gabriella Ljungström er marinbiolog og forsker ved institutt for biovitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun jobber med flere tema relatert til bærekraft av sjømatsproduksjon og matproduksjon generelt, slik som f.eks. klimagassutslipp fra fiskerier, miljøpåvirkning og ernæringsverdi av sjømat kontra annet mat, miljøkonsekvenser av fôrproduksjon for akvakultur, og påvirkning av klimaendringene på livet i havet.

Foto/ill.:
UiB

Av hensyn til de som har undervisning, blir det gjort opptak av seminaret som er tilgjengelig i en uke. Lenke sendes til de påmeldte. 

Seminaret er en del av Skolelaboratoriets serie Realfagslunsj som arrangeres i samarbeid med Nettverk for realfag i Vestland fylkeskommune.