Samfunnet trenger personer med sterk fagkompetanse som kan samarbeide med andre fagområder. Derfor tilbyr de fleste fakultetene våre en rekke enkeltemner som alle med studierett hos UiB kan ta.
At et emne er åpent betyr at det er åpent for alle som går på et studieprogram, på alle nivå, selv om det er på et annet fakultet enn der du studerer til vanlig. Du kan velge et av de åpne emnene når du skal ta frie studiepoeng i bachelorgraden din eller for å tilpasse utdanningen du tar til dine interesser eller behov.
Oppmeldingsfrister i Studentweb
- Høstsemesteret: 1. september
- Vårsemesteret: 1. februar
Slik tar du åpne emner
1. Finn emner
Først må du finne emnet du har lyst til å ta. Du finner alle åpne emner i emneoversikten.
Vi gjør oppmerksom på at emneoversikten dessverre ikke er helt universelt utformet, og derfor ikke er tilgjengelig for alle brukere på dette tidspunktet.
For å se emnebeskrivelse, timeplan og pensum, klikker du på emnet du ønsker å se nærmere på i oversikten. Klikk så på emnekoden i boksen som kommer opp. Husk å sjekke at du ser på riktig semester.
Du kan sortere på ønsket fakultet eller vise alle. Merk deg at Det medisinske fakultet og Det juridiske fakultet ikke tilbyr åpne emner.
I oversikten eller på emnesiden vil du se at noen emner har krav til forkunnskaper. Det vil si at du må ha tatt ett eller flere spesifikke emner før du kan ta dette emnet.
Gå til oversikten over åpne emner
2. Meld deg opp
Logg deg inn i Studentweb og søk opp emnet du ønsker å ta. Meld deg opp til undervisning og eksamen for å ta emnet. Vær oppmerksom på at mange emner har et begrenset antall plasser.
Forskjellen mellom åpne emner og enkeltemner
- Åpne emner: emner som alle studenter ved UiB kan ta
- Enkeltemner: emner som alle kan ta, også de som ikke er studenter ved UiB
Vær oppmerksom på at noen emner kan være tilgjengelig både for studenter ved UiB og for enkeltemnestudenter.