Hjem
Studentsider

Studentspørreundersøkelser: policy og retningslinjer

Jevnlig får universitetet forespørsler om å få henvende seg til våre studenter i ulike forskningsprosjekter fra egne og eksterne forskere, samt eksterne aktører, for eksempelvis å lage saker for media.

Hovedinnhold

Alle henvendelser om studentspørreundersøkelser kan rettes i UiB hjelp

Studentundersøkelser er et viktig bidrag i kvalitetsarbeidet. Det er mange som leverer tilbud og tjenester til våre studenter, og som etter hvert ønsker å evaluere sitt arbeid med sikte på forbedring. I tillegg får universitetet forespørsler om å få henvende seg til våre studenter i ulike forskningsprosjekter fra egne og eksterne forskere, samt eksterne aktører, for eksempelvis å lage saker for media.

Retningslinjer for spørreundersøkelser vedrørende studenter ved UiB

Utdanningsutvalget har (i sak 39/09) vedtatt følgende retningslinjer for prioritering av spørreundersøkelser som henvender seg til studenter ved Universitetet i Bergen:

1. Undersøkelser forankret i Kvalitetshåndboken, inkludert evalueringer:
Undersøkelsens eier avgjør invitasjonsform

2. Undersøkelser forankret i universitetets eller fakultetets satsningsområder og strategisk utvalgte satsningsområder bestemt av UU:
Undersøkelsens eier avgjør invitasjonsform

3. Undersøkelser som bidrar til å bedre de studentrettede tjenestene fra interne aktører (som Eiendomsavdelingen eller Universitetsbiblioteket) eller samarbeidspartnere (som SIB):
UiB tilbyr normalt en generell invitasjon til å delta i undersøkelsen. Personlig invitasjon til enkeltstudenter etter søknad.

4. Andre (forskningsprosjekter og eksterne interessenter):
UiB kan eventuelt tilby en generell invitasjon til å delta i undersøkelsen, etter søknad.