Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Studiestart ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Velkommen som ny student

Gratulerer med studieplass ved vårt fakultet, du har gjort et godt studievalg! Vi er opptatt av at du skal ha en god studiestart og inviterer alle nye studenter til en velkomstuke som starter mandag 12. august. Velkommen!

Studenter sitter ute i en trapp
Foto/ill.:
Silje K. Robinson, UiB

Hovedinnhold

Her har vi samlet mye av den informasjonen som er nyttig for deg som ny student ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Du finner blant annet informasjon om aktiviteter i velkomstuken, om mentorordningen vår, om hvor du kan gå for å få hjelp, om studentorganisasjoner og mye mer. 

Hva skjer når du kommer hit?

Hvor skal du møte opp første dag? Studiestart er mandag 12. august kl. 10.00, med velkomstseremoni på Muséplass. For deg som er med i mentorordningen starter dagen kl. 09.00. Din mentor vil kontakte deg og avtale oppmøtested.

Trenger du å ha med noe? Den første uken er hektisk og innholdsrik. Det er derfor viktig at du har med deg mat og drikke. Paraply kan også komme vel med i Bergen!

Studenter på campus ute
Foto/ill.:
Janne F Lønne, UiB

Velkomstuken 

Det skjer mye i velkomstuken - det er program både på dagtid og på kveldstid. På dagtid får du viktig informasjon om studier og studiehverdagen, det er derfor viktig å være med på dette. På kveldstid er det planlagt mange kjekke sosiale aktiviter. Men husk: det er greit å ta seg pauser underveis. I tillegg er det viktig å få i seg nok mat og drikke, og ikke minst søvn. 

Mentorordningen

Vi anbefaler alle å melde seg på mentordningen som hjelper deg i gang med studiene og til å etablere et godt sosialt nettverk det første studieåret. I velkomstuken vil din mentor ta deg med på viktige informasjonsmøter og ulike arrangement. Du vil motta e-post i slutten av juli med lenke til påmeldingsskjema. Mentoren din vil være en erfaren student som går på samme studieprogram som deg, og vil følge deg gjennom ditt første semester. 

På våre nettsider finner du en oversikt over programmet for velkomstuken. Trykk på lenken og finn ditt studieprogram: Studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet | Universitetet i Bergen (uib.no)

Mentorer fra SV-fakultetet sitter i en trapp
Foto/ill.:
Janne F Lønne, UiB

Fadderaktiviteter

På kveldstid arrangeres fadderaktiviteter. De er organisert av studenter og har fokus på sosiale aktiviteter som for det meste foregår på kveldstid. Det er planlagt mange ulike aktiviteter, så sannsynligheten er stor for at du finner noe du liker! Her finner du programmet for fadderaktivitetene: Velkomstuken ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet | Det samfunnsvitenskapelige fakultet | UiB.

Vi er veldig klare for å bli kjent med deg, og gleder oss til en spennende uke! 

Tre fadder-studenter fra SV-fakultetet
Foto/ill.:
Torhild Dahl, UiB

Velkommen til campus

Er du nysgjerrig på hvordan det ser ut på universitetsområdet? I denne videoen får du en kjapp omvisning. 

UiB Omvisning på SV-campus 2024

Produsent:
Janne F Lønne

Du kommer til å bruke mye tid på campus de neste årene, så det er like greit å gjøre seg kjent med området. Det samfunnsvitenskapelige fakultet ligger fem minutter fra sentrum, oppe på Nygårdshøyden. Hovedbygget kalles SV-bygget og ligger i Fosswinckels gate 6. Der finner du SV-kaffebaren, veiledningskontoret og Informasjonssenteret. 

Bli kjent med studentmiljøet!

Vi vil anbefale deg å ta del i studentmiljøet på fakultetet. Å bli med i studentmiljøet på fakultetet gir deg flere sosiale arenaer, spennende erfaringer og nye venner på tvers av kull og studieretninger. Du får også nyttig organisasjonserfaring og muligheten til å engasjere deg innenfor noe som du er interessert i.

Ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet er det studentorganisasjoner for deg som vil engasjere deg i faget ditt, innenfor studentpolitikk, idrett, lage tidsskrift eller arrangere sosiale arrangement. Her finner du en oversikt over studentorganisasjoner ved vårt fakultet: Studentorganisasjoner ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Få godkjent tidligere utdanning du har tatt

Har du allerede studert, og ønsker å gjøre tidligere utdanning til en del av din nye grad? Da kan søke om godkjenning av ekstern utdanning: Godkjenning av ekstern utdanning ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Kort om Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Våre studenter, forelesere og forskere jobber med fag som griper rett inn i samfunnsdebatten. På våre sju institutt kan du lære om alt fra klimakrise til fattigdom, kunstig intelligens, medier og internasjonal politikk, for å nevne noe.

Samfunnsfagene tar for seg de store samfunnsutfordringene. Ved å studere et samfunnsfag vil du lære å forstå hvordan ting henger sammen og finne ut hva vi kan gjøre med samfunnsproblemene. Gjennom fagområder som geografi, samfunnsøkonomi, sosiologi, informasjonsvitenskap, media, statsvitenskap eller sosialantropologi, lærer du ulike måter å forstå og påvirke verden på.