Hjem
Universitetshagene
Arrangement

Arboretets dag

Søndag 2. juni blir det folkefest på Arboretet på Milde. Arboretets dag er en spennende og lærerik familiedag for alle som er interessert i planter, hage og friluftsliv. På årets arrangement er det boder og aktiviteter fra mer enn 25 frivillige lag og foreninger, mange av dem med aktiviteter for barn og unge. Det er flere utstillere enn noen gang før, så her blir det mye spennende for både store og små.

Oppgaveeske fra en stand i aktivitetsløypa
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Program for dagen 

11.30 Åpning av den nye gapahuken i Arboretet, Olafsbu
Gapahuken ligger langsmed veien inn til artssamlingen for Rhododendron. 

På scenen ved Blondehuset

11.50-12.00 Musikalsk innslag ved konferansier, Veslemøy Fluge Berg
12.00-12.05 Åpning av dagen, direktør Stiftelsen Det norske arboret, Helene Ødven
12.05-12.20 Utdeling Kulturpris ved byråd Reidar Digranes
12.20-12.30 Velkommen fra Universitetsmuseet, direktør Kari Loe Hjelle
12.30-12.45 Litt om dagen, presentasjon av utstillere, Veslemøy Fluge Berg
12.45-13.05 Vrangstrupene
13.05-13.15 Om Arboretet, direktør Stiftelsen Helene Ødven
13.25-13.45 Litt om dagen, presentasjon av utstillere, Veslemøy Fluge Berg
13.45-14.00 Musikalsk innslag konferansier Veslemøy Fluge Berg
14.00-14.45 Musikalsk innslag med «Paul sine haner», tradisjonelt irsk folkemusikk
14.45-15.15 Presentasjon av utstillere, Veslemøy Fluge Berg
15.15-15.45 Paul sine haner, tradisjonelt irsk folkemusikk
15.45-16.00 Avslutning, Veslemøy Fluge Berg og Helene Ødven 

Aktivitetsløypen for barna er veldig populær. Barna skal oppsøke de ulike bodene der de får oppgaver, quiz og forskjellige andre aktiviteter. Etter å ha løst de ulike aktivitetene, får alle barna tildelt en veldig fin medalje i tre som premie. Barna får også utforske alle de spennende anleggsmaskinene som blir stilt ut ved driftsbygningen. 

Kl. 11:30 åpner kulturbyråden Reidar Digranes den nye gapahuken som Arboretets venner har bygget på dugnad. Han deler også ut årets kulturpris i Ytrebygda i samband med åpningen av arrangementet kl. 12.  Under hele arrangementet blir det et variert program med underholdning fra scenen ved Blondehuset. 

Nytt av året er tilbud om å få ro Oselvere på fjorden. Grendalaget vil i samarbeid med Hjellestad og Milde Historielag ha to store robåter (seksring og åttring) som besøkende kan få være med å ro mellom Mildevågen og Grøneviken. Dette er vakre tradisjonsbåter med lang kulturhistorie i Bergen og omegn. Møt opp i Mildevågen eller i Grønevika mellom kl. 12 og 16.
 
Vi har også leid inn en veteran turbuss som kjører deg gratis mellom Birkelandsskiftet og Mildevågen mellom kl. 11 (første avgang fra Birkelandsskiftet) til 16:30 (siste avgang fra Mildevågen). Vi ønsker at det skal være lett å reise kollektivt til Arboretet. Ta bybanen eller buss, og hopp over til veteranbuss (gratis) eller vanlig rutebuss (53) fra Birkelandsskiftet til Mildevågen – busstoppen rett nedenfor Fana folkehøyskole. 

Bergen og omland friluftsråd vil åpne hytten i Sandholna for publikum, og ha aktivitet for barn. Det er godt skiltet til Sandholna inne i Arboretet hvor det er fine bademuligheter og tilrettelagt for grilling. Det er også fint å bade og grille i Grønevika, hvor det også er tilrettelagt med rampe for rullestolbrukere. 
Velkommen! 

For mer informasjon om arrangementet og Arboretet på Milde, ta kontakt med direktør i Stiftelsen Det norske arboret, Helene Ødven på mobil: 98 24 98 08 eller e-post: helene.odven@uib.no