Hjem
Studentsider
erasmus+

École Nationale Supérieure d'Arts Paris-Cergy og Kunstakademiet ¿ Institutt for samtidskunst (ERASMUS+)

  • LandFrankrike
  • ByCergy
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Avtalen gjeld for studentar på bachelor- og masterprogrammet i kunst. Det er eit krav at du må tatt minst 60 studiepoeng før avreise.

Når i studiet kan eg reise

For bachelorstudentar i kunst er det mogleg å reise på utveksling i 3. og/eller 4. semester. For masterstudentar er 2. semester best eigna for utveksling. Ta kontakt med hovudrettleiar om du er usikker på når det passar best.

Språk

Sjå lærestaden sine heimesider for informasjon om undervisningsspråk.

Kva emne kan eg ta

Frie studiepoeng - du kan velje emne fritt innanfor det fagfeltet som avtalen gjeld for.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar i nivå eller innhald med emne du har tatt tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

École Nationale Supérieure d'Arts Paris-Cergy (ENSAPC) vart grunnlagt i 1975 og er ein offentleg institusjon for høgare utdanning i Frankrike. Undervisninga her dekker eit breidt spekter av ulike disiplinar i fagområda visuell kunst, skriving, liveopptreden, lyd, film og teori, i samarbeid med franske og internasjonale partnarar. Her gjev ein rom for eksperimentering, oppfinning og forsking innnan kunst. École Nationale Supérieure d'Arts Paris-Cergy ligg i hjartet av den nye byen Cergy-Pontoise.

Cergy-Pontoise er ein ny by i Val-d’Oise i Frankrike og er bygd sidan 70-talet, omkring kommunane Cergy og Pontoise. Den mest sentrale og befolka kommunen er Cergy, som ligg om lag 25 km frå Champs-Élysées og Arc de Triomphe i Paris.

Bustad

Lærestaden har ikkje eigne studentbustadar, men ein kan få hjelp til å finne bustad via CROUS. Sjå deira nettsider.

Semesterinndeling

oktober - januar

februar - juni

Studentrapportar

2024

Vår 2024 - BA kunst

Vår 2024 - BA kunst

22.01.2024 - 30.06.2024

Førebuingar/praktiske tips

At have styr på basis fransk og hvis man har muligheden for et fransk kursus.

Undervisningsformer

Det er en lang liste med ulike emner, som er fordelt på ukedagene og uke A/B. På denne måten strekker emnene seg over hele semesteret. Annenhver tirsdag er det såkalt koordinering, hvor elever fra ditt årskull skal presentere sin praksis, og da får fire lærere i oppdrag å snakke og diskutere. Alle er med på dette og du må også presentere deg 1-2 ganger per semester. Mange av temaene er teoretiske og så er det noen workshops som jeg virkelig vil anbefale å velge. Her er det satt av en uke til faget og som oftest foregår det i en annen by og med mye faglig/praktisk utbytte. Alt er betalt av skolen og det er en god måte å bli kjent med elevene på.

Fagleg utbyte og språk

Det er en stor fordel å kunne snakke fransk da flertallet av lærerne ikke behersker engelsk. Noen lærere er flinke til å oversette, men de foretrekker å snakke fransk, og det kan være veldig vanskelig å følge. Jeg tror du må ha kjennskap til fransk for å kunne få noe faglig utbytte og ha den beste opplevelsen.

Universitetsområdet og byen

Cergy er ingen spennende by, men den er fin å bo i. Den har gode shoppingmuligheter, og den er mye roligere enn Paris. En viktig ting er at skolen er stengt i helgene, dette visste jeg ikke. Derfor ville jeg kanskje heller bodd i Paris, siden man bruker de fleste dagene på å ta toget til Paris uansett.

Bustad

Det er både mulig å bo i Cergy, en nærliggende forstad eller å bo i Paris. Jeg har erfart at det er billigere og enklere å finne overnatting i Cergy, og jeg har også vært glad for å bo i nærheten av skolen. Jeg vil anbefale å se etter bolig på skolens Facebook-side. Prisen varierer fra 500 euro til 750 euro. Omtrent halvparten av elevene fra skolen bor i Paris, den er også lett tilgjengelig med tog, som går ofte og tar ca 35-40 minutter. Jeg vil anbefale å skaffe deg et Navigo Imagine r transportkort så snart som mulig. Dette gjør det mye billigere og enklere å reise med tog og metro i Paris-området. Jernbanestasjonen ligger i nærheten av skolen og den er enkel å bruke.

Sosialt miljø

Når du kommer til skolen vil du bli ønsket velkommen av noen elever i det de kaller «tandem»-systemet. Det er elever fra året som skal hjelpe deg å forstå skolen og hvilke fag du kan velge. Det sosiale kan være vanskelig å bli en del av i starten, men skolen er et veldig sosialt sted og folk sitter ofte ute sammen og prater. De fleste er veldig imøtekommende og ønsker å snakke engelsk. Det er alltid mange sosiale arrangementer som skjer i og rundt Paris, og jeg vil oppfordre deg til å gå til så mange som mulig.

Informasjon