Hjem
Christiekonferansen
Christieprisen 2024

Nominer en kandidat til Christieprisen 2024

Kjenner du en brobygger? Nå kan du nominere kandidater til årets Christiepris. Nominasjonsfristen er fredag 23. februar.

Christieprisvinner 2023
Leif Ove Larsen fikk Christieprisen 2023 for arbeidet med å etablere kunnskapsklyngen i Media City Bergen. Rektor Margareth Hagen til venstre, prorektor Pinar Heggernes til høyre for vinneren.
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

Hvert år deles Christieprisen ut til en person eller en virksomhet som har bidratt til god samhandling mellom forskning, utdanning og omverdenen. Gjennom arbeidet sitt skal de ha bidratt til å fremme eller synliggjøre universitetets betydning for samfunnsutviklingen. 

Nominer din kandidat 

Prismottakere er enkeltpersoner, grupper, institusjoner, bedrifter eller organisasjoner innenfor forskning, kultur-, nærings- og samfunnsliv. 

Nominasjonsprosessen er konfidensiell, og prisvinneren utpekes av en jury oppnevnt av Universitetet i Bergen. Som grunnlag for juryens arbeid må det foreligge en utfyllende skriftlig begrunnelse (1-3 sider) for hver kandidat. 

Nominasjoner sendes til christiekonferansen@uib.no

Prisen er på 250 000 kroner, i tillegg en plakett med byste av Christie, laget av kunstner James Eves, og et diplom. Alle er velkommen til å nominere kandidater.

Frist for nominasjon er 23. februar 2024. 

Prisvinner blir kunngjort under Christiekonferansen i Universitetsaulaen, 23. april. 

Om Christieprisen

Under den årlige Christiekonferansen deler Universitetet i Bergen ut Christieprisen. 

Formålet er å vise hvordan forskning og utdanning kan bidra til økt innsikt, forståelse og nyskaping innenfor kultur-, nærings- og samfunnsliv. 

Christieprisen er oppkalt etter stortingspresident, museumsmann og brobygger, Wilhelm Frimann Koren Christie