Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk
Nyhet

Studere ved Griegakademiet?

Du kan søke om opptak til bachelorprogram i musikkvitenskap og femårig integrert masterprogram i musikkterapi gjennom Samordna opptak. Fristen er 15. april.

gitar

Hovedinnhold

Musikkvitenskap

Musikkvitenskap er et fag som ser på musikk både som estetisk objekt og samfunnsfenomen. Det som særmerker musikkvitenskap som fag ved Universitetet i Bergen er stor historisk, geografisk og tematisk spennvidde. Vi forsker på og underviser i tema som den vestlige kunstmusikken, populærmusikk, norsk tradisjonsmusikk og andre globale tradisjoner.

Som student på bachelorprogrammet vil du lære om musikkens funksjoner i kultur og samfunn, få kunnskap om musikkhistorie, musikalske tradisjoner, stil og estetikk. Du vil lære å kommunisere muntlig og skriftlig om musikkfaglige problemstillinger.

Du søker om opptak til bachelorprogram i musikkvitenskap gjennom Samordna opptak. Søknadsfristen er 15. april.

 

Musikkterapi

Faget og forskingsfeltet musikkterapi fokuserer på relasjonar mellom musikk og helse, i kliniske situasjonar og i kvardagskontekstar. I musikkterapi er det vanleg med ei aktiv tilnærming der klienten sjølv er med på å skape musikk saman med musikkterapeuten.

I løpet av studiet arbeider studentane med både musikalsk kompetanse, mellommenneskeleg sensitivitet og evne til teoretisk refleksjon. Du vil kvalifisere deg til å legge til rette for helsefremmande musikkutfalding, til å møte menneske med respekt og forståing og til å grunngi, vidareutvikle og formidle eige arbeid.

Søk om opptak til femårig integrert masterprogram i musikkterapi gjennom Samordna opptak.  Du skal også fylle ut skjema for påmelding til opptaksprøve. Viktig: Utfyllende informasjon om opptaket.