Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Hovedinnhold

Bilde av en indisk gårdsområde, med veiskilt på venstre side.

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Beredskap for multikriser
Pandemic Centre conference (preparedness for multicrisis)

Vellykket konferanse om multikriser arrangert av Pandemisenteret

28. oktober arrangerte Pandemisenteret internasjonal konferanse i Bergen. Fagfolk fra en rekke forskjellige institusjoner samlet seg for å diskutere temaer som styring i en kompleks verden, kunstig intelligens, klima og samarbeid mellom media og akademia.

Nyhet
Healthworks are talking to a TB patient enrolled in the project.

Får 12 millioner for å utvikle bedre diagnostiske metoder for tuberkulose

– Dette vil ha en stor innvirkning på helsen og livskvaliteten til millioner av mennesker som bor i lavressursområder, sier professor Mustafa om tildelingen fra Norges forskningsråd.

Nyhet | Forskning
SEFAS-stipendiater på stand under Forskningstorget

IGS deltok på Forskningsdagene 2024

Forskningsdagene 2024 ble arrangert i Bergen i regi av Norges forskningsråd i slutten av september i år. Institusjoner fra hele Bergensområdet stilte opp i sentrum for å gjøre seg synlig og tilgjengelig for det vanlige publikum. Fra IGS deltok SEFAS og FAM på hver sin arena.

Nyhet
Bilde av Stavanger universitetssykehus

Stavanger har fått sin første professor i allmennmedisin

Svein R. Kjosavik, forskningsleder ved Allforsk, forskningsgruppen for allmennmedisin og samhandling, samt avdelingsoverlege ved akuttmottaket, er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen, med arbeidssted Vestlandslegen ved Stavanger universitetssjukehus.

Nyhet
Thyroid icon in flat style isolated on white background

Medisinbruk og kroniske sykdommer etter kreft i skjoldbruskkjertelen

I Norge diagnostiseres i underkant av 500 nye tilfeller av kreft i skjoldbruskkjertelen hvert år. Halvparten av de som diagnostiseres er under 50 år og ca. 2/3 er kvinner. Forekomsten er stigende både i Norge og globalt. Heldigvis er prognosen svært god for mange, og de fleste kureres med kirurgi...