Hjem
Lærling ved UiB
LÆRLING VED UNIVERSITETET I BERGEN

Søk læreplass

Vi søker alltid etter dyktige lærlinger.

Bilde av smilende jente
Foto/ill.:
Nathan Dumlao / UiB

Hovedinnhold

Hos Universitetet i Bergen kan du søke læreplass i disse lærefagene:

  • Service- og administrasjonsfaget
  • IT-driftsfaget
  • Byggdrifterfaget
  • Dyrefaget

Hvordan søke læreplass?

Du har to søkemuligheter: Du kan enten søke gjennom vigo.no elle søke direkte til UiB. 

Vil du øke sjansen for å bli kontaktet? Fortell oss mer om deg selv og hvorfor du vil være lærling akkurat hos oss. Send oss en søknad direkte, eller legg inn litt mer informasjon om deg selv i VIGO gjennom "melding til bedrift" og ved å legge ved CV, eventuelt attester og søknadsbrev. 

Søk via vigo.no

  • Registrer ønskene dine om læreplass på vigo.no ved å bruke MinID eller BankID. 
  • UiB får kun informasjon om navn, adresse, din "melding til bedrift", karakterer og fravær. Og eventuelle vedlegg.
    ➡️ Legg f.eks. ved en CV, attester eller søknad for å fortelle mer om deg selv og dine gode sider. 

Søk direkte til UiB

  • Søker du direkte til UiB har du større mulighet til å skille deg ut i søknadsbunken.
  • Læreplasser annonseres på Jobbnorge.no (åpnes i nytt vindu). 

Etter du har søkt

Vær tilgjengelig

Vær tilgjengelig på telefon og e-post under hele perioden du søker læreplass i tilfelle vi tar kontakt med deg. Ring opp tapte anrop! Og dobbeltsjekk at kontaktinformasjonen du har oppgitt er riktig.

Sjekk at ditt navn, adresse, telefonnummer og epost er riktig oppført på vigo.no/i søknad og CV. Trenger du å endre kontaktinfo? Kontakt oss på laerling@uib.no eller på den e-postadresse du har sendt søknad til.

Finn referanser

Hvis vi vurderer deg til en arbeidsplass, vil vi alltid be deg om referanser. Når vi ber om referanse er det viktig at du informerer de vi kan kontakte om at vi skal ringe.

Husk at du kan få referanser fra lærere, trenere, fra du var i yrkesfaglig fordypning, sommerjobb eller ekstrajobb. Referanser kan oppgis i CV'en, eller du kan oppgi dem når du kommer til intervju.

Ansettelsesprosessen

Søknader

Før sommerferien vil UiB vurdere alle søknader som har kommet inn, og kalle inn aktuelle kandidater til intervju. 

Intervju

Universitetet er en stor organisasjon, og vi kommer til å kalle inn til intervju ved ulike enheter (institutter, fakulteter og sentraladministrative enheter). Hver enhet kommer til å gjøre sine vurderinger, og kalle inn aktuelle kandidater til intervju. Noen vil kunne oppleve at de blir kalt inn til intervju ved flere enheter.

Gjør ditt beste for at vi skal velge nettopp deg! 

Referanser

Før vi gjør en endelig beslutning om hvem vi ønsker å tilby læreplass, kommer vi til å ringe referanser til de mest aktuelle kandidatene.

Tilbud

Når vi har bestemt oss, vil vi ringe vedkommende for å høre om de er interessert. Så sender vi ut et tilbudsbrev.

Kontrakt

Når tilbudsbrev er signert, sender vi ut arbeidskontrakt. Denne inneholder blant annet opplysninger om lønn, arbeidstid og ferie.

Når denne er signert, vil du også få en lærekontrakt fra Opplæringskontoret. Dette er en bindende avtale mellom deg, UiB og fylkeskommunen, og ved signering av kontrakten forplikter UiB seg til å gi opplæring etter læreplanen for faget. 

Oppstart

De fleste lærlinger har oppstart i månedene juni, juli eller august. Vi blir enige om oppstartsdato før vi sender ut ansettelseskontrakt.

Om du ikke får lærlingplass

Om du ikke har funnet lærlingplass selv innen 1. mars, vil Fagopplæringskontoret i ditt fylke hjelpe deg med å komme i kontakt med aktuelle lærebedrifter du kan søke hos.