Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Velg statsvitenskap

Statsvitenskapelige fag ved UiB

Statsvitenskapelige fag passer for deg som er interessert i hvordan politikk blir utformet og realisert, hvordan den fungerer og hvordan vi kan forstå det politiske systemet vårt.

statue av christie i forgrunn og universitetsmuseet bak motlys med sol og skyer
Foto/ill.:
Janne F Lønne

Hovedinnhold

Liker du å engasjere deg, diskutere nyheter og sette deg inn i aktuelle saker? Da er statsvitenskapelige fag noe for deg! Les mer om våre studieprogram og finn ut hva som passer for deg!

Politikk og forvaltning

Politikk og forvaltning er et statsvitenskapelig studium der  du lærer om politikk i Norge, Europa og internasjonalt.  Du får innsikt i politiske institusjoner, demokrati og organisering, hvordan beslutninger blir tatt og hvordan de gjennomføres. 

Vi tilbyr studieprogrammer for de som er nysgjerrige på  hvordan politikk fungerer på ulike nivåer. Ønsker du å forstå komplekse samfunnsproblemer som klimaendringer, helse- og velferdsspørsmål, offentlige reformer, forholdet mellom kunnskap og politikk, og mellom staten og borgerne. Da er dette studieprogrammet for deg. Studiet har et svært aktivt og engasjert studentmiljø. 
Hva kan du bli? Se hva våre tidligere studenter jobber med.  

Sammenliknende politikk

Sammenliknende politikk er et statsvitenskapelig fag som studerer politiske institusjoner, organisasjoner, prosesser, deltakelse og atferd på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Gjennom å sammenlikne ulike politiske system får du innsikt i vilkårene for demokrati og demokratisk utvikling. Det legges vekt på kvalitative og kvantitative metoder for å forstå og analysere politikk.

I studiene får du opplæring og innføring i koding i statistikkprogrammet R. Faget har også tilbud om arbeidslivspraksis i en bedrift som del av studieløpet, en sterk kultur for utveksling og et fleksibelt studieprogram med et positivt og sosialt læringsmiljø. 
Hva kan du bli? Se hva våre tidligere studenter jobber med.

Europastudier

Europastudier er faget for deg som er interessert i statsvitenskap og historie. Dette tverrfaglige studiet fokuserer på de historiske og politiske forutsetningene for europeisk politikk, og særlig den politiske utviklinga i Europa, europeisk integrasjon og EU. På Europastudier er forventet at du reiser på utveksling og du er garantert plass på utvalgte universitet, eller du kan velge arbeidslivspraksis i Bergen eller Europa. 
Hva kan du bli? Se hva våre tidligere studenter jobber med.