Hjem
Senter for vitenskapsteori
Konkurranse

Konkurranse: Norske sjølandskap

Sjøen representerer ulike verdier for ulike mennesker. Prosjektet Managing Ethical Norwegian Seascape Activities avdekker hva sjøen betyr for mennesker i Norge.

A coastal landscape with houses, small islands and a mountain range on the horizon
Et norsk sjølandskap: Kystsamfunnet Lovund i Vegaøyan.
Foto/ill.:
Mimi E. Lam

Hovedinnhold

Prosjektet, som er finansiert av Forskningsrådet, har som mål å integrere de ulike sjøbaserte verdiene og identitetene hos norske borgere og interessenter i framtidig bærekraftig og rettferdig forvaltning av Norges hav.

Bli en del av den norske samtalen! Gi uttrykk for dine unike sjørelaterte verdier og identiteter ved hjelp av et bilde med tilhørende tittel og en kort tekst som fanger hva sjøen betyr for deg. Skriv et dikt eller en tekst til et bilde du har tatt, eller ta et bilde som illustrerer en tekst du har skrevet, og del din sjøinspirasjon med oss og andre i Norge!

En jury velger ut de 100 mest stemningsfulle og slående kombinasjonene av ulike norske sjølandskap og tilhørende verdier. Innsenderne av de tre beste bidragene vil få Hurtigruten-gavekort pålydende 10 000 kr (1. plass), 5000 kr (2. plass) og 2000 kr (3. plass). De ti beste bidragene kommer til å bli forstørret, innrammet og fremvist på offentlige fotoutstillinger i Vega 1.-2. september og på Universitetsmuseet i Bergen 28.-29. september 2024. De 100 beste bidragene blir inkludert i en coffee table-bok, og vinnerne mottar et eksemplar av denne boken.

Instrukser og regler for konkurransen

Med et originalt bilde av et norsk sjølandskap og tilhørende tekst ber vi deg formidle hva sjøen betyr for deg. Beskriv følelsene og verdiene ditt sjølandskap vekker i deg.

  • Bilde: JPG-format, minimum 300 dpi oppløsning (høyere resolusjon kan bli etterspurt)
  • Tittel: Maksimum 10 ord (på bokmål eller nynorsk OG engelsk)
  • Tekst: Maksimum 100 ord (på bokmål, nynorsk ELLER engelsk) i hvilket som helst format; essay, dikt osv.

Når du sender inn bildet og tilhørende informasjon beholder du din opphavsrett, men gir prosjektet tillatelse til å bruke det innsendte materialet i forskning- og kommunikasjonssammenheng.

Maksimalt tre innsendte bidrag per person.

Svar også på det følgende spørsmålet:

Navngi de tre viktigste verdiene du forbinder med sjøen.

Hvem kan delta:

Du må være norsk statsborger eller ha permanent opphold i Norge. Konkurransen er åpen for alle aldre. Avhengig av de innsendte bidragene kan det bli opprettet egne kategorier for profesjonelle fotografer og skribenter, unge, og lignende.

For å delta i konkurransen, følg denne lenken og fyll ut innsendingsskjemaet her.

Frist: Verdenshavenes dag 8. juni 2024

Å delta i denne konkurransen innebærer deltakelse i forskningsprosjektet MENSA, finansiert av Norges Forskningsråd (prosjektnummer #303663). Derfor trenger vi ditt samtykke. Dersom du ønsker å delta i konkurransen, les informasjonsskjemaet for deltakere på MENSAs nettside og marker ditt samtykke ved å klikke på den tilhørende boksen.

Om du har spørsmål, kontakt MENSAs prosjektleder Dr Mimi E. Lam (mimi.lam[at]uib.no,+47 484 04 622).