Home
Department of Archaeology, History, Cultural Studies and Religion

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Poengkongen

Instituttets publiseringsvinner i 2016 ble historiker Eivind Heldaas Seland.

Instituttleder Jan Heiret, t.v., overrekker en vinflaske til Eivind Heldaas Seland, som oppnådde flest publikasjonspoeng av instituttets forskere i 2016.
Instituttleder Jan Heiret, t.v., overrekker en vinflaske til Eivind Heldaas Seland, som oppnådde flest publikasjonspoeng av instituttets forskere i 2016.
Photo:
Joakim Dahl Haaland

Main content

Seland, som er førsteamanuensis i historie, fikk velfortjent skryt under instituttets markeringslunsj som gikk av stabelen torsdag 27. april.

Slike lunsjer holdes to ganger i året, for blant annet å markere ansattes runde fødselsdager, nyansettelser, og dem som klarte å oppnå flest publiseringspoeng i året som gikk.

– Eivind kom til oss som prosjektansatt, men er det siste året gått over til å bli fast ansatt ved instituttet. Med denne poengseieren viser han hvor riktig avgjørelsen om å gjøre engasjementet fast var, spøkte instituttleder Jan Heiret.

Poeng

Heiret delte ut vinflasker til forskerne som havnet på topp tre-pallen over de mest publiserende, og ga gaver til dem som nylig hadde feiret runde dager.

På andreplass i poengkonkurransen kom professor i religionsvitenskap, Knut A. Jacobsen. En gjenganger på topp tre, faktisk i så stor grad at Heiret postulerte at han «må ha opparbeidet seg en liten vinkjeller som følge av suksessen på alle disse markeringslunsjene opp gjennom årene». 

Tredjeplassen i konkurransen ble delt av tre forskere, religionsviter Dag Øistein Endsjø, og historikerne Leidulf Melve og Svein Atle Skålevåg. De to førstnevnte hadde ikke mulighet til å stille, men om sistnevnte uttalte Heiret:

– Jeg leste boken hans Utilregnelighet - En historie om rett og medisin med stor interesse. Det er en meget spennende, og ikke minst morsom bok, som binder sammen straffelovs- og medisinhistorien på en utmerket måte.

Skålevågs bok ble nominert til Brageprisen i sakprosa-kategorien i 2016.

Runde dager

Av runde dager, var der flere som skulle markeres. Professor i kvinne- og kjønnshistorie, Inger Elisabeth Haavet, hadde nylig fylt 60 år.

– En innovativ forsker, som er en meget høyt ansett veileder for studenter, men også for meg som instituttleder i hennes virke som verneombud, fortalte Heiret.  

Hans-Jacob Ågotnes, førsteamanuensis i kulturvitenskap, hadde 25-årsjubileum som UiB-ansatt.

– Jeg vil spesielt trekke frem hans arbeid på museumsfeltet, og ikke minst hans engasjement i videreutdanningskurset vårt MUSE620 – Å forske i og på museum, sa instituttlederen om jubilanten. 

Andre som ble markert var universitetslektor i religionsvitenskap, Håkon Tandberg, som snart skal forlate UiB-skipet, samt stipendiatene Heidi Lund Berg og Konsta Ilari Kaikkonen som begge nylig fylte 30 år.