Home
UiB Service Development

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Arbeidsplasskonsept for NG5

Utviklingen av arbeidsplasskonsepter for nye Nygårdsgaten 5 startet i desember 2018, og har involvert ansatte, ledere, tillitsvalgte og verneombud i sentraladministrasjonen.

Main content

Kartlegging

Arbeidet med arbeidsplasskonsepter startet høsten 2018 med en kartlegging blant de ansatte i sentraladministrasjonen, som ble gjennomført i et samarbeid mellom Mellomrom Arkitekturpsykologi AS og Prosjekt Tjenesteutvikling. Kartleggingen bestod av spørreundersøkelse til alle ansatte, dybdeintervjuer og verksteder, der det ble arbeidet avdelings- og seksjonsvis. Målsettingen med kartleggingen var å sikre brukermedvirkning, å gi arkitektene et best mulig utgangspunkt for utforming av arbeidsplasskonsept og tilrettelegge for nye arbeidsformer. Resultatene av kartleggingen ble presentert for de ansatte i et allmøte i Universitetsaulaen.

Verksteder og medvirkning i avdelingene

I det videre arbeidet med utforming av arbeidsplasskonsepter fortsatte de ansattes medvirkning gjennom deltakelse i flere verksteder og gjennom arbeid i avdelingene. Det ble også gitt innspill gjennom arbeid i brukerutvalg og brukergrupper.

I verksted 2 ble det arbeidet med arbeidsplasskonsepter tilpasset avdelingene. De ansatte fikk innsikt i ulike løsningsalternativer og gi sine tilbakemeldinger på disse.

I verksted 3 ble avdelingenes arbeidsplasskonsept presentert, og de ansatte fikk innsikt i egne og andres løsninger. Det ble også arbeidet med oppgaver knyttet til bruk av ulike rom og soner i det nye bygget.

Resultatet og veien videre mot innflytting i 2022

Resultatet av arbeidet ble et helhetlig konsept med tilpassede og fleksible løsninger for avdelingene. Det er gode muligheter for samhandling, med mange multirom, prosjektrom og møterom i bygget.

Brukerutvalget vil fortsatt sikre medvirkning i byggeprosjektet. Frem mot innflytting i 2022 vil det arbeides videre med utvikling av tjenester og arbeidsformer. Det betyr at det trolig vil bli justeringer på løsningene som foreligger, men hovedkonseptene er på plass.