Home
Faculty of Fine Art, Music and Design

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Informasjon om ekstraordinære endringer i eksamen ved masterprogrammet i design, vår 2021

Main content

Generelt

Ved eksamensvurderingen blir studentene vurdert på grunnlag av læringsmålene som er fastsatt for masterprogrammet. Normalt skjer eksamineringen i form av en presentasjon som inkluderer visning og kritisk vurdering av masterprosjektet, inkludert den skriftlige delen. På bakgrunn av smittesituasjonen som følge av Covid-19 utbruddet, gjøres det våren 2021 midlertidige endringer i vurderingsgrunnlaget for å imøtekomme de begrensinger som kandidatene og sensor møter for eksamen.

Læringsutbyttet for henholdsvis MAR 4 og MAV 4 forblir de samme, vurderingsgrunnlaget har imidlertid blitt justert.

Karakterene som benyttes er bestått/ikke bestått. Eksamensvurderingen blir gjort av en kommisjon bestående av intern og ekstern(e) sensor(er). Bestått eksamen genererer 30 studiepoeng.

Vi viser til Studieplan, emnebeskrivelse og Retningslinjer til bruk av vurderingskriterier for detaljer om alle læringsutbyttebeskrivelsene.

Vi legger til at for å bestå vurderingskriteriet implementering og realisering, vil eksaminatorene bli instruert til å være veldig fleksible i deres vurdering av hva som kan forventes å være oppnådd når tilgangen til verksteder og utstyr har vært begrenset i tiden fram mot eksamen. Eksaminatorene skal istedenfor ta utgangspunkt i det skriftlige og visuelle materialet som blir levert av kandidaten. Det visuelle materialet skal beskrive hva kandidaten hadde til hensikt å fullføre under normale omstendigheter. 

Ny vurderingsform for vårsemesteret 2021

Det har blitt utarbeidet ny sammensetting av mappen som skal opp til vurdering:

Ordinær mappevurdering består av en helhetlig vurdering av følgende tre komponenter:

  1. Skriftlig refleksjonstekst
  2. Utstilling
  3. Muntlig presentasjon/samtale

Den ekstraordinære mappevurderingen våren 2021 vil bestå av en helhetlig vurdering av følgende tre komponenter:

  1. Skriftlig refleksjonstekst
  2. Digital visuell framstilling av prosjektet, og beskrivelse av realisert eller planlagt utstilling. Skal leveres som en samlet PDF i Inspera Assessment innen 16. april kl. 12.00

  3. Muntlig presentasjon/samtale via Zoom.

Merk at man kan benytte seg av ulike formater for å visualisere sin utstilling, men alt må inkluderes i en samlet PDF (f.eks må video presenteres som link som legges inn i dokumentet).

 

Informasjon om skriftlig refleksjonstekst

Denne forblir uforandret og har innleveringsfrist 30 mars kl. 12.00

 

Informasjon om digital/visuell fremstilling av masterprosjektet

I denne fremstillingen skal kandidaten presentere prosjektet sitt. Det forventes at prosjektet presenteres i en samlet PDF innen 16. april kl. 12.00, men hvordan dette settes opp er opp til kandidaten å bestemme. Følgende elementer skal inkluderes i fremstillingen:

  • I: Presentasjon av prosjektet.
  • II: Dokumentasjon av planlagt eller realisert utstilling og utstillingsmateriale.
  • III: Forklarende tekst.

Nedenfor følger retningslinjer for hver av de tre elementene som skal inn i fremstillingen.

 

I: Presentasjon av prosjektet:

Noen eksempler på hvordan presentasjonen kan settes opp:

  • Dersom du planlegger å bygge et objekt, vis oss med så stor grad av detaljering som du klarer, hvordan dette objektet ville vært. Fortell oss hvordan du tenker at objektet skal fungere. Dette kan inkludere 2D og 3D tegninger, en gjengivelse, en modell laget med materialer som du har tilgjengelig hjemme, en prototype, fotografier av tidligere prototyper osv.
  • Dersom du planlegger å lage utskrevet materiale, kan du sende oss de digitale filene og fortelle oss hvordan du ser for deg å skrive dem ut (dimensjoner, utskriftsmetode, papirtype osv.).
  • Dersom du lager et bevegelig bilde, del filen som en link til f.eks youtube eller vimeo (du må gjerne beskytte videoen, men oppgi passordet i PDF`en).
  • Dersom du lager en installasjon, inkluder bilder og/eller videofiler av alle elementene du vil ha med i installasjonen.
  • Dersom du lager en fysisk interaksjon, inkluder filene til alle elementene til denne interaksjonen og forklar prosessen til interaksjonen. Du kan gjøre dette ved å for eksempel lage et diagram som viser betrakterens reise.

 

II: Dokumentasjon av planlagt eller realisert utstilling og utstillingsmateriale

Dokumentasjonen skal inneholde følgende elementer:

  • En oppdatert skisse over hvordan du så for deg å presentere prosjektet i utstillingen. Du bør vektlegge å demonstrere tanker rundt kommunikasjon, betrakterens flyt og opplevelse. Dersom prosjektet har blitt realisert, kan dokumentasjon av utstillingen inkluderes i den visuelle fremstillingen som foto og/eller video.
  • Inkluder så mange detaljer som mulig med tanke på materialer du tenkte å bruke. Dersom du hadde tenkt å bruke plakat, vis oss plakatene som digitale filer. Dersom du har en demonstrativ video, inkluder denne.
  • For flere av dere vil det bli en overlapp av filer som er relevant for både masterprosjekt- og utstillingsbeskrivelsen. Inkluder disse filene bare én gang men list dem med filnavn i både prosjektbeskrivelsen og utstillingsbeskrivelsen.

Om dokumentasjon:

Vær oppmerksom på hvordan du dokumenterer arbeidet. Dersom du tar bilder eller dokumenterer med video, prøv å bygg opp bildene/videoen så godt du kan. Dersom du kun har kamera på din mobiltelefon, kan dette også fungere. Du vil også få muligheten til å uttrykke eventuelle begrensinger under eksamineringen. Dette vil det bli tatt hensyn til. Instituttet og fakultetet vil tilby utlån av utstyr samt noe teknisk bistand i forbindelse med dokumentasjonsarbeidet. Utstilling vil bli dokumentert av fakultetet.

 

III: Forklarende tekst:

Forklarende tekst (maksimalt 250 ord): I den siste delen av den visuelle fremstillingen skal du tydeliggjøre hva du ønsker at eksaminator skal fokusere på, og hva du planla å fullføre under normale omstendigheter. Du kan forklare begrensningene du hadde til å fullføre prosjektet, og hvilke feil/mangler som eventuelt er til stede grunnet situasjonen.

 

Informasjon om muntlig presentasjon

Muntlig presentasjon vil gjennomføres via Zoom.

Dette er en 20 minutters presentasjon og skal fokusere på utvikling og ferdigstilling av masterprosjektet. Det er en presentasjon først og fremst til de eksterne sensorene.

 

Tidsplan for muntlig del av eksamen

 Veil. tidsbruk
Komiteen gjør seg kjent med prosjektet (det digitale materialet)30 min
Kandidaten presenterer prosjektet20 min
Sensorer: Intern drøfting/vurdering uten kandidaten pålogget40 min
Ny/fortsatt samtale/diskusjon mellom kandidat og eksamenskommisjonen20 min
Avsluttende intern drøfting/vurdering uten kandidaten pålogget.10 min


Tidsplanen vil ta høyde for, og legge til, tid som går med til evt. tekniske problemer.

Når alle eksamenene er gjennomført vil alle sensorene ha en 3 timers gjennomgang/diskusjon for å danne seg et overordnet inntrykk og gjøre evt. endelige justeringer.

Sensorene skal skrive en kort oppsummering på Engelsk med tilbakemeldinger til hver kandidat.