Home
One Ocean Expedition

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Støtte til Havambassadørene

Sparebankstiftelsen DNB gir UiB over én million kroner til prosjekt for å engasjere ungdom for bærekraftige hav. Skal lære barn og unge i Norge om havets tilstand fra jordomseiling med Statsraad Lehmkuhl.

Roret på Statsraad Lehmkuhl
UiB skal engasjere havambassadører blant studentene på emnet SDG200 som foregår i Stillehavet sommeren 2022.
Photo:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Main content

Sommeren 2022 sender Universitetet i Bergen 90 studenter på bærekraftseilas i Stillehavet som en del av seilskipet Statsraad Lehmkuhls jordomseiling One Ocean Expedition. Blant de 90 studentene som studerer bærekraftsemnet SDG200 om bord på skipet, skal UiB engasjere ti havambassadører.

– Gjennom prosjektet Havambassadørene ønsker vi å koble studenter på Statsraad Lehmkul sammen med elever på ungdomsskolen og på videregående skoler i Norge. Studentene skal fortelle om havets tilsand, utfordre elevene gjennom oppgaver og engasjere dem gjennom å vise hvor viktig havet er for en bærekraftig fremtid, sier Katja Enberg som er faglig ansvarlig for SDG200.

Sparebankstiftelsen DNB bidrar med over én million kroner til prosjektet. I tillegg å koble havambassadørene sammen med utvalgte skoler, skal ambassadørene produsere videoer og innhold fra skipet, og lage oppgaver som alle skoler i Norge kan benytte seg av.

– Vi er veldig takknemlige for støtten. Den gjør at vi kan nå ut med kunnskap om havet og dets tilstand til neste generasjon, sier Enberg.