Avmystifisering av kunstig intelligens
Hva er egentlig kunstig intelligens (AI)? Hva kan vi bruke det til, både generelt og i arbeidet med SMART cities spesielt? Nettbasert emne på deltid, primært for ansatte i renovasjons- og gjenvinningsbransjen.
Main content
For English - se course description
Dette emnet skal gi en introduksjon til kunstig intelligens (AI) og gi forståelse for hvilke gevinster, begrensninger og utfordringer som knytter seg til bruk av AI.
NB: Emnet vil bli undervist på engelsk.
Innhold
Du skal få oversikt over viktige nøkkelfunksjoner og ulike bruksområder som:
- robotisering
- prosessautomatisering
- selvstyrte kjøretøy/enheter
- maskinsyn
- applikasjoner for maskinlæring
- språkapplikasjoner
Vi skal også se nærmere på roller og relasjoner mellom mennesker og AI applikasjoner, samt personvern, datasikkerhet og etisk- og ansvarlig bruk av AI.
Hvem kan søke?
Dette emnet er utviklet for ansatte i renovasjons- og avfallsbransjen. Du krysser av for bransje og oppgir arbeidsgiver når du registrerer søknad i vår søknadsportal.
Du må ha generell studiekompetanse fra videregående skole. Dersom du er over 25 år og ikke har generell studiekompetanse, vil du i stedet kunne få opptak på bakgrunn av realkompetanse.
Vi tar opp kvalifiserte søkere etter førstemann til mølla-prinsippet, det vil si etter dato for registrert søknad.
Emnet kan tas for seg, men inngår også som en del av emnepakken Digital kompetanse for renovasjon- og gjenvinningsbransjen, som er et samarbeid mellom Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, BIR, RfD (Renovasjonsselskapet for Drammen) og Turbo Tape Games.
Hvordan er emnet lagt opp?
Emnet er 100% nettbasert og går på deltid over 9 uker via UiBs læringsplattform Mitt UiB.
Emnet består av 5 moduler som hver går over 1 uke. Du skal jobbe med digitalt lærestoff i form av artikler og bokkapitler som skal leses og videoer du skal se. Du skal også løse oppgaver som hører til hver modul, både individuelt og i grupper.
I løpet av emnet vil det være 3 undervisningsøkter som foregår i sanntid til oppsatte tidspunkter. Disse er det obligatorisk å delta på.
Eksamen og vurdering
Den avsluttende vurderingen består av en presentasjon av et gruppearbeid samt innlevering av et individuelt refleksjonsnotat (ca 1000 ord). De to delene teller 50% hver, og blir vurdert til bestått/ikke bestått.