Home
Centre for Interprofessional Workplace Learning

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

TVEPS søker nye samarbeidspartnere – med fokus på bærekraft!

Nå inviterer vi bedrifter, institusjoner, kommuner og alle interesserte til å ta kontakt.

FNs bærekraftsmål
FNs bærekraftsmål er verden sin felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. I TVEPS skal studentene trene på tverrfaglig samarbeid i en bærekraftig kontekst.
Photo:
FNs bærekraftsmål

Main content

TVEPS trener studenter fra helse- og sosial-utdanningene i tverrfaglig samarbeid. Studentene blir satt i grupper på 4-5 studenter på tvers av fag, - og øver seg på tverrfaglig samarbeid gjennom å utføre et felles oppdrag.

Tradisjonelt har vi fokus på oppdrag knyttet til

  1. helsefremming for barn og
  2. skreddersydde råd for pasienter/brukere innen primærhelsetjenesten, men i det siste har vi utvidet til en tredje modell;
  3. en «spesial-TVEPS» med bærekraft i fokus.

Les gjerne: Samarbeid på tvers om bærekraftsmålene // TVEPS-samarbeid ble gründerbedrift

I TVEPS med bærekraftsfokus drar den tverrfaglige gruppen til praksisarenaen/arbeidsplassen med formål om å se nærmere på hvordan den kan jobbe for å nå bærekraftsmålene. Den tverrfaglige gruppen er én (1) dag på arbeidsplassen, får omvisning og innblikk i utfordringer som arenaen mener kan løftes frem. Studentene jobber så med en plan som inneholder forslag til hvordan arbeidsplassen kan bli enda mer bærekraftig enn den er i dag, - og disse forslagene diskuteres i møte med arbeidsplassen en til to uker senere. 

Hvorfor si ja til dette?

Gjennom å få en TVEPS-gruppe på besøk kan dere som arbeidsplass få et friskt blikk på hvordan dere kan bli mer bærekraftige i fremtiden, og få gratis drahjelp til grønn omstilling. Studentene på sin side, lærer å bli gode på tverrfaglig samarbeid, og de får gjennom sitt arbeid økt bevissthet og kunnskap om bærekraft – noe som kommer hele samfunnet til gode når de senere skal ut i arbeidslivet.

TVEPS-gruppene er hovedsakelig sammensatt av studenter fra helse- og sosialutdanningene som skissert i figuren under, men også med muligheter for studenter fra helt andre fag – det være seg designfag, økonomifag, samfunnsfokuserte fag eller annet.

Studenter i TVEPS
Foto/ill.:
TVEPS

Har dere lyst å ta imot våre studentgrupper? Vi tar gjerne en prat! Kontakt TVEPS | TVEPS - Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring | UiB