Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Inviterer til innspillsmøte om bærekraft

I forbindelse med arbeidet med UiB sin nye strategi, inviteres alle studenter og ansatte til å komme med sine innspill til temaet bærekraft.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen
Universitetet i Bergen inviterer studenter og ansatte til å gi sine innspill om bærekraft fredag 3. juni.
Photo:
Sandra Jecmenica, UiB

Main content

Fredag 3. juni er det duket for innspillsmøte om bærekraft i Egget på Studentsenteret klokken 12.30. Hele universitetsmiljøet inviteres til å komme med sine innspill til temaet, og dermed bidra i å forme UiB sin nye strategi.

– Hvordan kan vi ved UiB best mulig arbeide med bærekraft i utdanning, forskning, formidling og innovasjon? Bærekraft handler om å tilrettelegge for en god samfunnsutvikling uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov. Mange ulike fagmiljø ved UiB setter søkelys på bærekraft fra sitt ståsted, og temaet er tverrfaglig i sin natur. Hvordan vi kan arbeide med temaet på en mest hensiktsmessig måte fremover er derfor et viktig spørsmål i arbeidet med ny strategi, sier rektor Margareth Hagen.

Universitetets nåværende strategi «Kunnskap som former samfunnet» varer ut i 2022, og arbeidet med å utforme en ny strategi for årene 2023 til 2030 vil pågå dette året.

Underveis i strategiprosessen har det bli tatt initiativ til flere tiltak for at studenter og ansatte i organisasjonen skal kunne ta del i prosessen og komme med sine innspill.

– Nå håper vi at alle våre studenter og kolleger bruker mulighetene de har til å delta i universitetsdemokratiet. Slik kan vi sammen forme den retningen Universitetet i Bergen skal ha i årene som kommer, sier Hagen.

Studenter og ansatte som ikke har mulighet til å delta på innspillsmøtet 3. juni, kan også sende sine innspill på e-post til strategi@uib.no