Night at the Aquarium – State of the Ocean
Hva er tilstanden til havet, og hvordan skal vi utnytte det på en bærekraftig måte? Bli med på forskernatt på Akvariet med eksperter fra Bergens forskningsmiljøer, Erna Solberg og vår nyeste Michelin-kokk Christopher Haatuft.
Main content
Dette skal være en festkveld for ungdom og voksne med foredrag, omvisninger, filmvisninger, smaksprøver og debatt mm. Det blir også salg av mat og drikke og mye tid til mingling!
Arrangementet er fulltegnet.
Program
Del 1 – State of the Ocean
- Erna Solberg, initiativtaker til Havpanelet
- Lise Øvreås, Universitetet i Bergen og Det Norske Videnskaps-Akademi
- Knut Yngve Børsheim, Havforskningsinstituttet
- Kikki Kleiven, Bjerknessenteret for klimaforskning
- Camilla Borrevik, Universitetet i Bergen og studenter fra bærekraftstoktet One Ocean expedition med Statsraad Lehmkuhl
- David Lande-Sudall, Høgskulen på Vestlandet
- Rachael Morgan, Universitet i Bergen
- Anders Opdal, Universitetet i Bergen
Med flere.
Del 2 – Sustainable use of the Ocean
Bærekraftig mat fra havet
- Christopher Haatuft, Lysverket
- Arne Duinker, Havforskningsinstituttet
Havet: mat eller vern?
Paneldebatt med:
- Rögnvaldur Hannesson, Norges handelshøyskole,
- Erik-Jan Lock, Havforskningsinstituttet
- Sigrid Schutz, Universitetet i Bergen
Du kan også møte forskere i Rotunden og andre steder på Akvariet som kan svare på spørsmål og fortelle deg mer om alt det spennende som skjer i havet vårt.
Forskningsdagene er godkjent som en del av FNs havforskningstiår for bærekraftig utvikling. Arrangementet er derfor en del av havforskningstiårets offisielle program!
Gratis inngang, men du må bestille billett på forhånd. Programmet er dessverre fulltegnet.
European Researchers' Night
Fredag 30. september er det forskernes kveld og natt i mer enn 400 byer i over 25 land i Europa. Forskerne åpner institusjonene sine, eller – aller helst – går ut på scener og gater og møter folk flest. I Bergen er det duket for flere arrangementer denne kvelden og mer info kommer etter hvert.
Hva er Researchers’ Night?
I Norge er Researchers’ Night en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid den fjerde fredagen i september – i år 30. september 2022.
Tanken bak Researchers’ Night er den samme som for Forskningsdagene: Å skape begeistring og forståelse for forskning. Researchers’ Night lar folk få se gode eksempler på forskning i sine hjemland, og er også med på å vise hvor viktig forskning er for Europa i fremtiden. Kvelden skal være en mulighet til å vise frem bredden av forskningsprosjekter, og betydningen disse har for Europas innbyggere i deres dagligliv. Målet er å vekke interessen for forskning gjennom engasjerende arrangementer. Kanskje noen til og med blir inspirert til en spennende forskerkarriere?
Forskningsdagenes sekretariat har koordinert den norske Researchers’ Night-deltagelsen siden det startet. Researchers’ Night ble lansert i hele Europa under initiativet «Researchers in Europe 2005». Det skulle være et «enkveldsarrangement» som rettet seg mot allmennheten som «edutainment»- aktiviteter, så det skulle altså øke folks kunnskap på en underholdende måte. Det er et av EU-programmene som står bak opplegget og den internasjonale koordineringen.