Home

CHILDCRIM

Main content

Illustrasjonsbilde av ungdom i fengsel

CHILDCRIM

Unge lovbrytere: Vurderinger av strafferettslig utilregnelighet og voldsrisiko for barn som er over den kriminelle lavalder.

CHILDCRIM er et femårig tverrfaglig forskningsprosjekt innenfor rettsvitenskap og psykologi/psykiatri. Prosjektet ledes av professor Linda Gröning, og er støttet av Norges forskningsråd.

Les mer på våre engelske sider /
Read more on our English webpages

CHILDCRIM er knyttet til Forskergruppe for rett, filosofi og mental helse ved Det juridiske fakultet (UiB). Forskningspartner i prosjektet er Kompetansesenter for sikkerheits-, retts- og fengselspsykiatri ved Helse Bergen.

Forskning
Profilfoto av Kari Øverland

Hvordan vurderes barn av rettssakkyndige?

PhD-stipendiat Kari Øverland forsker på hvordan sakkyndige vurderinger av barn som har begått alvorlige kriminelle handlinger foregår.

Strafferett
Bilde av Linda Gröning

Etterlyser klarlegging av strafferettens forståelse av psykisk sykdom

Jussprofessor Linda Gröning ved UiB er blant de ledende forskerne innen spørsmål om straffansvar og utilregnelighet. Hun advarer om forskjellsbehandling og urettferdighet i rettsvesenet dersom man ikke bygger på oppdatert kunnskap om psykisk sykdom og klargjør hvordan psykisk sykdom er relevant for...

Forskning
Childcrim illustrasjonsfoto

Forskningsprosjektet CHILDCRIM er i gang

Den 1. august startet det tverrfaglige forskningsprosjektet CHILDCRIM. Prosjektet fokuserer på strafferettslig utilregnelighet hos og voldsrisiko for barn over den kriminelle lavalderen.

CHILDCRIM
Illustrasjonsbilde - personvern

Databehandling i Unge lovbrytere (CHILDCRIM)

Informasjon om behandling av personopplysninger i forskingsprosjektet «Unge lovbrytere» ved Det juridiske fakultet, UiB.