Home
Department of Comparative Politics
Praksis i sammenliknende politikk

For Hilda førte praksis i sammenliknende politikk til videre jobb

Våren 2023 er Hilda i praksis hos Visit Bergen. Hun har fått være med på alt fra bedriftsfotball til miljøfyrtårnrapportering til ambassadørutdeling i Håkonshallen. Vi tok en prat med henne for å høre hva hun trekker frem etter tre måneder i praksis hos Visit Bergen.

Main content

Som praktikant har jeg blitt tatt veldig godt imot og det sosiale på praksisplassen har vært helt fantastisk.

Hvilke arbeidsoppgaver har du hatt hos Visit Bergen?

Arbeidsoppgavene jeg har fått har vært svært varierte. Jeg har jobbet som praktikant i bærekraftavdelingen og siden bærekraft berører alle avdelingene har jeg fått innblikk i mange forskjellige oppgaver som Visit Bergen arbeider med. Jeg har jobbet med alt fra høringsinnspill til kommuner til å skrive artikler om bærekraft til nettsiden til Visit Bergen. Jeg har hjulpet til med rapportering til Miljøfyrtårn og fått være med på oppstarten av å merke nye kommuner som Bærekraftig reisemål.

Det har også vært spennende å jobbe på tvers av næringslivet og det offentlige. Det fører jo til varierte oppgaver og nye utfordringer hele tiden. Jeg har virkelig fått prøve meg på mange ulike oppgaver så langt. Det har vært utfordrende til tider, men mest av alt givende å få prøve ut forskjellige ting og se hva en trives best med!

Hva har du lært som du tar med deg videre?

Det viktigste jeg kommer til å ta med meg videre er det jeg har lært om bærekraft. Jeg gikk inn i praksisperioden uten å egentlig ha noen forkunnskaper om bærekraft og har definitivt lært mye. Det har også åpnet øynene mine for hvor mye spennende en kan gjøre innen feltet og sektorer som man ikke har tenkt over tidligere.

En annen erfaring jeg tar med meg videre er alle de praktiske ferdighetene som man plukker opp ved å faktisk jobbe i en bedrift. Dette er alt fra å skrive Eposter til å navigere det sosiale på et kontor. Dette er nyttige erfaringer å ha som jeg definitivt tar med meg videre i nye jobber.

I tillegg til å jobbe som praktikant har jeg også fått sommerjobb hos Visit Bergen i turistinformasjonen så det blir artig å jobbe videre her i en annen stilling!

Hva har vært det beste med praksis hos Visit Bergen?

Her har jeg to ting jeg vil trekke frem. Den første er arbeidsmiljøet. Som praktikant har jeg blitt tatt veldig godt imot og det sosiale på praksisplassen har vært helt fantastisk. Siden Visit Bergen er med på, og arrangerer mange arrangementer, så er det mye som skjer og man blir godt kjent med kollegaene sine. Det skader heller ikke med en god del gratis mat!

Den andre tingen jeg vil trekke fram er å få så mange ulike arbeidsoppgaver. Det har vært spennende å kunne prøve ut flere forskjellige ting og det har hjulpet meg å finne ut hva jeg trives med. Det er en erfaring jeg tar med meg når jeg skal søke videre jobber!