Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Internasjonalisering

Håndplukkede studenter på besøk

Håndplukkede studenter fra American University er på besøk hos Infomedia og Media City Bergen.

Media City Bergen
Photo:
Simon S. Brandseth

Main content

I november tar instituttet imot fem amerikanske masterstudenter i undersøkende journalistikk fra American University i Washington, D. C. Besøket strekker seg over tre uker og er en del av utvekslingsprogramet BRIJ (Bridging Investigative Journalism), driftet fra Senter for undersøkende journalistikk.

I løpet av oppholdet her vil studentene aktivt utforske medieklyngen Media City Bergen, og dykke ned i detaljene i det nordiske mediesystemet og praksiser innen lokaljournalistikk. Målet er at deres besøk vil styrke deres journalistiske forståelse og skape verdifulle tverrkulturelle utvekslinger.

Blant de mange foreleserne studentene skal møte i løpet av sitt opphold er ERC-mottaker professor i medievitenskap Hallvard Moe, som har gleden av å gi de besøkende en introduksjon i det norske medielandskapet.

- Etter forelesningen håper jeg studentene sitter igjen med et inntrykk av hva som kjennetegner det norske mediesystemet, og at de klarer å forklare sine venner hvorfor i all verden sakte-tv er en suksess, forteller han, mens han finpusser de siste detaljene i forelesningsnotatene sine.

I løpet av besøket skal de heldige studentene også møte mediebedrifter som NRK, TV2, Vizrt, BT, BA, og de skal lære om metoder i undersøkende journalistikk med Kristine Holmelid fra SUJO. Videre skal de skal lære om lokalaviser, teknologi og visuell storytelling i undersøkende journalistikk, være med på MediaFutures sitt annual meeting, besøke næringsrådet, rådhuset og Hordaland folkeblad.