Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Alle gode er ting er tre ph.d.- kurs ved Sampol våren 2024

Våren 2024 tilbyr instituttet tre metodekurs på ph.d.-nivå i henholdsvis visualisering med R, multivariat analyse av sammenslåtte data og paneldata og dyplæring med Python for samfunnsvitere.

Visualisering og bilde av Ruben, Vera og Reto
Photo:
Ruben Berge Mathisen (illustrasjon), Eivind Senneset, UiB, og Vera Troeger

Main content

Det første kurset - SAMPOL906 Better Datavisualization (using R) holdes av Ruben Berge Mathisen, postdoktor ved Sampol. Datavisualisering hjelper forskere å presentere data på forståelig og interessant vis, og kurset vil gi en introduksjon til hvordan man kan bruke R for å lage informative og visuelt slående fremstillinger av data – både for vitenskapelig bruk og i formidlingsøyemed.

Kurset holdes fysisk i Bergen 14.-15. februar og påmeldingsfrist er 1. februar.

Kurset SAMPOL904 Panel and Pooled Data Analysis holdes av professor II ved instituttet Vera Troeger som til daglig har professoratet i sammenliknende politikk ved Universitetet i Hamburg. Her vil man se på utfordringer som kan oppstå ved analyse av paneldata - som brudd på grunnleggende regresjonsforutsetninger som følge av strukturen på dataene (nested structure). Kurset vil blant annet dekke de grunnleggende Gauss-Markov-antakelsene for OLS-regresjonsanalyse, brudd og hensiktsmessige løsninger på slike feilspesifikasjoner. Kurset kombinerer teoretisk og praktisk analyse ved bruk av STATA. Professor Troeger har holdt kurset en gang tidligere (i 2022) og det fikk svært gode tilbakemeldinger fra de som tok det den gangen.

Kurset holdes fysisk i Bergen 18.-20. mars og påmeldingsfristen er 1. mars

Vårens siste kurs – Deep Learning for Social Scientists – undervises av Reto Wüest, tidligere postdoktor ved Sampol. Kurset gir en innføring i dyplæring med Python for samfunnsvitere. Dyplæring er viktig for samfunnsvitere fordi det blant annet gir oss muligheten til å prosessere tidsseriedata, tekst, bilder og mer. Kurset starter med en innføring i maskinlæring, dyplæring og kunstige nevrale nettverk før man går over til å introdusere Python, Keras og Tensorflow.

Kurset holdes fysisk i Bergen 18.-19. april og påmeldingsfristen er 7. april. Mer informasjon om kurset gjøres tilgjengelig på nettsidene senere.

Alle kursene er åpne for ph.d.-kandidater ved UiB og andre institusjoner. Postdoktorer og fast vitenskapelig ansatte har også anledning til å delta, men ph.d.-kandidater vil bli prioritert, skulle kursene bli fulltegnet. For emnebeskrivelse, lenke til påmelding og annen informasjon – se lenker til kurssidene i infoboksen til høyre.