Home
Department of Social Anthropology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Artikkel i Skipsrevyen

Forskning til sjøs

Marianna Betti, postdoktor ved institutt for sosialantropologi, har blitt intervjuet av Skipsrevyen om sin forskning tilknyttet ASMOG-prosjektet om forholdet mellom menneskelig og automatisert arbeidskraft i maritime industri.

Marianna Betti feltarbeid
Photo:
Marianna Betti

Main content

I artikkelen kan du lese om erfaringene Betti har gjort seg gjennom feltarbeidet på LNG-skip hvor hun har fått tatt del i arbeid og rutiner sammen med mannskapet om bord. Prosjektet ser på endringer av industrielle, sosiale og kulturell karakter innen automatiseringsskiftet. "Jeg ser på mennesket og maskiner. Interaksjonen deres. Maskinene former mennesket og omvendt. Det er et økosystem, som skjer i tillegg om bord ett skip, til sjøs." " forklarer Betti. Hun forteller hvordan deltagende observasjon blir brukt som metode i forskningen for å sette lys på historiene til en gruppe man vet lite om. 

"De føler seg litt glemt. De får ikke uttrykt seg som de ønsker. Når de ikke er på jobb snakker de ikke om jobb. De er ikke vant til at folk gir de mye plass til å utrykke seg og fortelle sine historier. Det å være ærlig om hva de mener, og hvilke ideer de har. For det er mange. Vi antropologer skal fortelle historiene til folk og gi de en stemme. Det er kjempeviktig." sier Betti i intervjuet. 

Du kan lese hele artikkelen som først ble publisert av skipsrevyen.no ved å følge lenken under:

Marianna har segla i fleire månadar for å forska på samspelet mellom mennesker og maskiner (skipsrevyen.no)